Sådan forbinder du PEX til kobberrør

Sådan forbinder du PEX til kobberrør 

1.

Mål den ønskede længde af PEX-rør ved hjælp af et stålbåndsmål og markér med en fin filtpenne. Brug den specialdesignede PEX rørskærer og skær i længden; dette værktøj vil holde røret i en ret vinkel på bladet og producere en ren firkantet snit.

2.

Skær kobberrøret til den rigtige længde med en standard rørskærer . Denne består af en 'G' ramme med et hærdet skærehjul monteret overfor et par justerbare ruller. Røret klemmes mellem rullerne og skærehjulet og drejes derefter rundt om røret. Efter hver drejning spændes rullerne med en knurled justeringsknap, indtil hjulet skærer gennem røret; dette giver en ren, retvinkelsnit.

3. Fjern panden, der forlades ved rørskæren på indersiden af ​​kobberrøret med noget rullet op med 120 gruspapir . Smid de resterende uregelmæssigheder på skærets overflade.

Brug din målebånd og tippede pen til at afgrænse nøjagtigt en tomme fra de nyligt snitede ender af begge PEX og kobberrørene.

5.

Hold kobberrøret fast med en hånd og indsæt enden i PEX push-fit lige kobling. Skub koblingen hjem, indtil den ikke kan gå længere. Kontrollér at koblingsenden er i overensstemmelse med penmærket på kobberrøret.

6.

Gentag ved at indsætte den afskårne ende af PEX-rørene i den anden ende af push-fit-koblingen. Tag fat i koblingen med en hånd og tryk let på PEX-røret, indtil det møder modstand og linjer op med 1-tommers mærket.

7.

Tilslut den anden ende af PEX-røret for at afslutte PEX til kobberforbindelse og tænd for vandet. Kontroller for lækager. Vanddråber fra hver ende af in-line koblingen kan kun skyldes en af ​​to faktorer: Uregelmæssigheder i rørets ende eller ved dårlig kontakt med koblingsforseglingen.

8.

Luk det U-formede frakoblingsklip over røret og tryk det mod koblingen. Fjern røret og ryd alle ridsede kanter med 120-grid sandpapir. Dobbeltklik på 1-tommers måling og skub røret helt tilbage i koblingen, indtil det møder modstand, og mark lin sættes op med kanten af ​​koblingen. Test for lækager.

Tips og advarsler

 • Brug blå PEX rør til koldtvandsanlæg og rød PEX rør til varmtvandsanlæg.
 • Hvis du forbinder PEX-slanger til ethvert apparat med jernholdige (jernbaserede) komponenter eller støbegods, f.eks. varmtvandsmanifold, skal du bruge PEX-slanger med indbygget iltbarriere. Standard PEX slange vil forårsage rustfrit stål.
 • Udsæt ikke PEX slanger for sollys i længere tid.
 • Tværbundet polyethylenrør (PEX) er et rentabelt alternativ til kobberrør til vvs-formål. PEX er økonomisk, let at installere, letvægts og fleksibel. PEX VVS installationer kræver færre beslag end stive kobberinstallationer. For eksempel kan rørene rulles ud fra 100 m spoler og installeres i lange løber uden in-line rørkoblinger. Det kan også dreje 90 grader hjørner, der kræver færre armvinkelbeslag i forhold til kobberrørinstallationer. PEX modstår frysning og er ikke tilbøjelig til at 'vand hammering'. Den kan let forbindes med eksisterende kobberrør uden brug af lim, lodd eller ætsende flux.

  Anden Artikel

  Plastering Værktøj u0026 Udstyr
  Radialsag Anvendelser
  Egenskaberne for mursten murværk
  Styles of Wainscoting
  Sådan udskiftes og matches ældre 12 x 12 tommer keramiske gulvfliser
  Sådan fjernes duer fra taget
  Sådan Skær Miters i Crown Molding
  Sådan udskiftes Cedar Siding
  Idéer til udendørs hjem tilføjelser
  Sådan Identificerer Asbest Gulvbelægning
  Sådan ændrer du et moderne hus udvendigt til en hytte stil
  Polyurethanskum u0026 Dens Produkter
  Hvordan man passer et vinyl gulv
  Hvordan man opbygger en gårdhave med betonblokke
  Sådan installeres en slangedør
  Fakta om isolering
  Innovative Byggeværktøjer
  Sådan bygger du en ild i en pejs Indsæt
  Sandblæsningssikkerhed
  Tips til installation af kabinet Crown Molding