Brandhæmmende behandling til træ

Brandhæmmende behandling til træ 

Sådan virker det

I behandlingsproceduren injiceres træet med kemikalier, inden det bruges i enhver form for bygnings- eller byggearbejde. Når træet er udsat for ild og når det punkt, hvor det vil antændes, reagerer disse kemikalier ved at dreje tjære, der sættes i træet i en carbon char. Denne kul bliver en termisk barriere, der forsinker ildens hastighed ved at frigive ikke brandfarlige gasser og vanddamp langsomt, hvilket igen slukker de brændbare gasser, som træet normalt producerer, når det er i brand.

Effekter i en brand

Når ilden slukker, stopper kemikalierne at reagere og Drej ikke tjæren mere til char. Der er ingen forbrænding inde i træet på grund af kemikalierne, så træet spreder ikke ilden, og det begynder langsomt at afkøle. Det behandlede træ producerer ikke røg eller giftige flammer.

Brændelsens virkninger i forhold til Stål

Stålbjælker, bjælker og trusser begynder at spænde ved 550 grader Celsius, fordi de på nuværende tidspunkt har mistet halvdelen af ​​deres styrke og begynder at falde sammen. Ved 750 grader har de mistet næsten 90 procent af deres styrke. har mistet halvdelen af ​​sin styrke ved 300 grader C og begynder at smelte ved 600 grader C. Træ, der er blevet behandlet med brandhæmmende, vil begynde at frigive sine kemikalier ved 272 grader C, hvilket er omtrent den temperatur, som det normalt vil begynde at brænde. Kemikalierne begynder at forbrænde ilden, som angriber træet i stedet for at blive brugt som føde til ilden.

Overholdelse af standarderne

I Canada skal behandlingerne af disse træprodukter opfylde de to standarder for Canadas National Building Code a, som er CSA 080.20 til tømmer og 080.27 til krydsfiner. Disse standarder præciserer, hvilken tilstand materialerne er i før og efter behandlingen for at bestemme produktets ydeevne. I henhold til koderne skal disse standarder skrives i specifikationerne for produkterne, inden de sælges.

I USA skal brandhæmmende behandlet træ opfylde kodeniveauerne for byggepersonalet og Code Administrators International (BOCA). Tømmerprodukter skal certificeres hos American Wood Preservers Association (AWPA) og skal opfylde deres kodestandarder C20 og C27. Krydsfiner, der behandles, skal certificeres af American Plywood Association (APA) og skal opfylde standarderne for strukturelle præstationer og byggekodekrav. Hertil kommer, at staterne varierer i deres krav på grund af vejrforhold og fugtighed.

Fordele

Træ, der behandles med brandhæmmende behandling, producerer mindre røg end træ, der ikke er behandlet, og røgen det producerer er ugiftige. Dette er et værdifuldt aktiv, da årsagen til de fleste dødsfald i boligbrande skyldes indånding af røg og giftig forgiftning. Træ har været et fremherskende byggemateriale i århundreder, fordi der har været en god forsyning, og det har været rimeligt prissat. Derudover er træ let at arbejde med og kan præfabrikeres til usædvanligt stærke arbejdsstoffer. Ulempen ved træ er imidlertid, at den brænder let og producerer meget røg. Men der er virksomheder, der specialiserer sig i behandling af træ med brandhæmmende behandling, der vil hjælpe med til at forhindre, at det brænder.

Anden Artikel

Sådan klippes og installeres Vinduet Trim
Hvordan male kabinetter med en HVLP sprøjter
Sådan installeres terrassedørskærme
Sådan repareres Bruseflise
Idéer til køkkenliv
Typer af gulvbrædder
ADA Krav til brusere
Hvordan tilføjer jeg et pistolskab til en indbygget bogreol?
Sådan finder du ledige boliger til salg i San Diego
Sådan installeres et casement vindue
Måder at isolere et loft
Sådan Edge Laminatgulve
Omkostninger ved slab vs Kælder
Tennessee Septic System Regulations
Sådan Remodel et lille soveværelse
Sådan Prime Over Wallpaper Lim
Sådan Wire en anden Breaker Box
Sådan opvarmes gulvet
Hvordan man dimensionerer Gutters u0026 Downspouts
Installation af Engineered Oak Gulvbelægning