Betonformingstyper

Betonformingstyper  Betonhistorien bruges som byggemateriale går tilbage i tusindvis af år. Selvom konkrete af forskellige former har en lang historie, var romerne og egypterne sandsynligvis civilisationerne til at mestre og i vid udstrækning bruge betonformer til infrastruktur og bygninger. Dagens beton består af Portland cement, sand og aggregat. De fleste applikationer kræver en stiv form for at fastholde betonens form, indtil den er tør. Der er mange anvendelser til dette alsidige byggemateriale; mange kræver specifikke betonformstyper.

Slab Forms

Det mest almindelige materiale, der anvendes til betonformning, er trærammer. Hældning af beton til plader, fortov og terrasser mindre end 6 tommer tykke, brug træformer til hjælp til formgivning og fastholdelse af materialet. Da jorden støtter det meste af betonens vægt, er træformerne mere økonomiske end andre materialer.

Vægformularer

Jo større mængden beton der anvendes i en hældning, desto højere er den kraft, der udøves på fastholdelsesformen. Strukturer som vægge har en stærkere form for at fastholde den ønskede form. Til denne type applikation er det normalt nødvendigt med stål. Stålbånd forbedrer stålets styrke.

Isolerede former

Drevet mod mere energieffektive boliger har bidraget til at skabe isolerede betonformer. Ofte kaldet ICF'er og konstrueret af plastskum, sammenkobler formularerne hinanden på hjemmets plader til dannelse af en hul væg. Beton hældes i det hule rum, hvor den sættes op. Den isolerede form forbliver på plads for at tjene som ekstra isolering til hjem. Bygninger konstrueret med isolerede betonvægge er meget mere energieffektive end dem, der er bygget med traditionelle trærammer.

Dekorative former

Betonbænke, dræn, møbler og andre ikke-traditionelle strukturer bliver i stigende grad populære. er foret med materiale som melamin lamineret plade og akrylglas for at skabe en glat, færdig betonoverflade. Hældning af beton på hovedet i form med former, der enten formes eller er bygget i foringen, giver en unik dekorativ effekt.

Anden Artikel

DIY Patio Bar med en fodskinne
DIY Refinishing Træskabe
Instruktioner til lægning af laminatgulve
Sådan Reface Køkken Tællere
Offentlige tilskud til solinstallationer
Sådan forsegles en poleret porcelæn flise gulv
Sådan Skærer Køkken Tællere
Komponenter af solvarmer
Sådan Remodel et badeværelse grønt
Billigste måde at bygge et hus på
DIY Marmorgulv
Sådan lægger du laminatgulv under dørjambs
Hvordan man laver flise i et hus
Sådan putter du trægulve i kælderen
Hvordan man vælger en bordplade
Gulvmaling Slibetips
DIY hjørne bar kabinet
Air Tools Vs. Elektrisk
Ideer til små badeværelser
VVS Inspektion Checkliste