Pex Piping Vs. Kobber

Pex Piping Vs. Kobber 

Omkostninger

Stigende kobberpriser, jobsite tyveri, opbevaring, transport og lønomkostninger har alle indflydelse på prisen på kobberrør. På trods af den ekstra udgift af dedikerede PEX-værktøjer, når der foretages en punkt-for-punkt-sammenligning, bruger PEX i stedet for kobber en omkostningsreduktion --- uden at påvirke kvaliteten, materialets holdbarhed eller sikkerheden.

Installation

PEX er fleksibel og kommer i 100 til 300 m hjul. I modsætning til stiv kobber er det ikke nødvendigt at skære ned til håndterbare længder. Dette reducerer transport- og lageromkostninger. Plus muligheden for at installere lange kørsler med 90 graders bøjninger reducerer installationstiden, fordi PEX kræver færre albuer og inline-stik. PEX push-fit og clamp-on fittings behøver heller ikke lodd, ætsende flux eller lim. Disse forhold repræsenterer en reduktion af arbejdskraft og materialomkostninger i forhold til kobber.

Holdbarhed

De fleste producenter dækker PEX rør og fittings med 25 års begrænset garanti. I modsætning til kobber vil PEX ikke korrodere, når den udsættes for lavt pH-vand eller når det er begravet i sur jord. Derudover elimineres den langsigtede kalk- og skalaopbygning, der tømmer metalrørinstallationer ved brug af PEX; Derfor vil vandstrøm og tryk forblive konstant gennem årene. Imidlertid forværres PEX i direkte sollys; det kan ikke bruges udendørs.

Pålidelighed

PEX VVS kræver op til 50 procent færre samlinger og vinkelfittings; dette reducerer antallet af potentielle lækager. Mens kobberrør er tilbøjelige til at bryde under frysepåvirkninger, modstår PEX frysning, fordi dets fleksibilitet kompenserer for ekspansion forårsaget af frysning af vand. Dette forhindrer ekstra omkostninger og ulempe ved udbrudsledninger. På den anden side er kobber også pålidelig. Ifølge kobberudviklingsforeningen, siden 1963, er der installeret sømløse kobberrørledning i omkring 80 procent af alle amerikanske bygninger. Den største udfordring for dens holdbarhed er muligheden for pinhole lækager. Korrosion af kobberrør er sjældent, men kan vise sig dyrt.

Praktisk

Da kobber har termisk ledningsevne, skal varmt vand på vej til brusebad eller køkkenvask først varme op rørene. PEX på den anden side afleder ikke termisk energi let. Dette betyder, at når et køkken- eller brusekran er tændt, bliver varmt vand leveret meget hurtigere end i en kobberbaseret installation. Hertil kommer, at fordi PEX-rør er fleksibel, hjælper det til at absorbere pludselige stigninger i vandtryk, hvilket kan forårsage stødende støj i kobberrør.

Sundhedsmæssige overvejelser

Kobber er kendt for at modstå bakterievækst i længere perioder. Men fordi PEX er blevet brugt i VVS-installationer i forholdsvis kort tid, er dets modstandsdygtighed mod bakteriel vækst ukendt. På den positive side er PEX blevet godkendt til brug af drikkevand, hospitalsvæv og fremstilling af medicinsk udstyr, såsom nyredialyse og hjerte / lungemaskiner. PEX vil sandsynligvis udstede plastikpartikler over tid; Dette gælder dog også for FDA-godkendte mad- og drikkevarebeholdere. Kobber kan på den anden side bidrage til sundheden. National Academy of Sciences Institute of Medicine, Food and Nutrition Board anbefaler et dagligt indtag på 1 til 3 mg kobber, derfor kan kobberpartikler, der lækker ind i vandforsyningen, bidrage til langsigtet sundhedsfordel. Siden indførelsen af ​​tværbundet polyethenrør (PEX) i det resterende VVS-marked har kobberrør stadig tabt popularitet. Både PEX og kobber er VVS-valg; Den økonomiske krise i 2008 tvang potentielle husejere, rørfirmaer og byggefirmaer til at økonomisere uden at gå på kompromis med kvaliteten. Med hensyn til materialer har både kobber og PEX deres fordele og ulemper; Derfor er der en række faktorer at overveje, inden du træffer et endelig valg.

Anden Artikel

ADA Krav til skiltning
Hjemmelavet Geodesic Dome
Sådan laver du Shiplap Siding
Corn Pellets Vs. Træ
Sådan øges forfængelighed højde
Typer af stof, der anvendes til blæst isolering
Maling gamle fliser
Moderne Pejs Design Idéer
Typer af Udvendig Trim
Hvordan man opbygger et nyt skab
Marmor Gulvdesigner til indtastningsmetoder
AC-stiktyper
Brusekabletter
DIY: Rådgivning om lægning af linoleum
Sådan fejlfindes en Ryobi Router R165u
DIY flydende gulv
Fælles problemer med gas pejse
Epoxy Floor Finishing
Hvordan får nye huse deres street nummer?
Sådan laver du en hjemme bar ud af træ