Hvad er stil og jernbane?

Hvad er stil og jernbane? 

Identifikation

Stål og skinne byggedøre kan identificeres ved midterpanelet og en ramme konstrueret af to sidestiles og top- og bundskinner. Når det kommer til at genkende wainscoting, siger AIC Millworks, 'Det er traditionelt bygget af tunge-og-groove boards eller frame-and-panel', som er paneler, der har en slids i den ene ende og en højderyg på den anden, der lader dem at passe sammen problemfrit.

Variationer i stil

'Et panel kan hæves, fladt eller dekoreret med støbning', hedder Fine Woodworking. På grund af disse forskellige stilarter kan stile-and-rail konstruerede møbler have sit eget unikke udseende. Ligesom de forskellige stilarter er der mere end en måde at lave stile og skinne på, selv om konstruktionens metode ikke nødvendigvis har noget at gøre med panelets stil.

Konstruktionsmetoder

Der er flere måder at lave stil og skinne på. En af de mest almindelige måder at lave rammen på, er at bruge mortise og tenon snedkerarbejde, selvom hånd-og-stick-router og lommebøsning er mere moderne metoder. Cope og stick er populær når man laver møbler, hvor stress på leddene ikke er tung. Det er både nemt og hurtigt at gøre; Det er ideelt til store projekter, som at bygge køkkendøre.

Når det kommer til panelet, er det normalt lavet af massivt træ. Fine Woodworking siger, at pladematerialer er et alternativ og bruges i dag til at 'skære ned på byggeriets omkostninger og kompleksitet.' Mange forskellige typer værktøjer kan bruges til stile og jernbane. Eksempelvis er en shaper et effektivt værktøj til at lave hævede paneler, ligesom håndplaner, routerborde og bordsave.

Konstruktion og fugtighed

Panelet er i en stile-og-skinnekonstruktion lidt mindre end pladsen til det i rammen. Rammens indvendige kanter og yderkantene af panelet er rillet, ligesom tungen og rillepanelerne er forsynet med. Panelet sidder i rammen uden at blive fastgjort af lim eller negle, hvilket gør det muligt for panelet at ekspandere og sammentrække og dermed undgå at blive forvrænget af at ændre fugtforholdene i luften.

På samme måde siger kirurgi tungen -og-groove-konstruktion i wainscoting gjorde det historisk muligt at skjule virkningerne af 'stigende fugt'.

Populære anvendelser

Skabedøre og fuldstørrelsesdøre er almindeligvis fremstillet med stile-og-skinnekonstruktion, men møbler som bogreoler og kommoder er ofte bygget med stile-og-skinne, hvorimod, wainscoting er normalt findes på vægge og lofter. Stile-and-rail, også kendt som ramme-og-panel, er en bestemt, populær type konstruktion, der bruges til at lave døre, skabe, wainscoting og andre møbler. Den er lavet af et panel, der passer ind i en træramme. Dette gør det muligt for panelet at udvide og indgå i rammen, da fugtigheden ændrer sig med årstiderne.

Anden Artikel

Hvordan man passer til toilet sæder
Sådan installeres Engineered Gulvbelægning på Beton
Gulvstøbning ideer
Sådan installeres Sheetrock
Disk Sander Sikkerhedsregler
Badeværelsesudstyr til handicappede
Installationsvejledning til loftet Ladder
Wallboard erstatninger
Hall maleri ideer
Sådan installeres flise på en 45-graders vinkel
Værktøj til fjernelse af gulvfliser
Liste over værktøjer til byggeri
Sådan installeres stiv skorstensliner
Sådan viser du bredden og længden fra et ark af laminat
Sådan Lay Pine Gulvbrædder
Hvordan man bygger alkovehylder
Brusekabletter
Sådan Tør Cherry Timber
Sådan installeres en laminatgulve trappe
Sådan bruger du en universalkonstruktion