Typer af HVAC kanaler

Typer af HVAC kanaler  Luftkanalen bærer ren, klimaanlæg fra ovnen, klimaanlægget eller varmepumpen til resten af ​​bygningen. Det tager også væk forældet luft. Typer varierer meget i deres evner til at opretholde luftkvalitet og temperatur uden at skabe kondens og overskydende støj. Uanset materialet fungerer alle kanaltyper bedre, når de er isolerede.

Stofkanal

Isoleret glasfiberkanal fungerer bedst hvad angår termisk effektivitet, støjreduktion, reduceret kondensation og luftkvalitet. Det giver de korrekte R-værdier (et mål for kapacitet til at modstå varmestrøm) for at opretholde stuetemperatur. Det er den mest effektive og dyreste kanal.

Flexkanal

Fleksibel spiralkanal er mest almindelig i boligbyggeri. Det er relativt billigt og nemt at installere. Det lider imidlertid af kondens og dårlig termisk effektivitet. Når en kanal passerer gennem ubetinget luft, mister den varme, især hvis den ikke er ordentligt forseglet. Fiberglassisolering forbedrer dens ydeevne.

Metalkanal

Uisoleret rund eller rektangulær metalplade er billigst at installere, men er tilbøjelig til kondens, luftlækage og støj. Metalkanal taber ofte op til 40 procent af den varme- eller køleenergi, der passerer gennem den. Metalkanal udfører også lyd fra hjemmet mere end andet materiale og gør popping og slingende lyde, da det udvider og kontrakter. Indpakning det med isolering forbedrer dens ydelse noget, men foring det med isolering forbedrer ydeevnen meget.

Anden Artikel

Hvad er standard dørknaphøjde på en dør?
Porch Addition Idéer
Typer af motorer til elevatorer
Sådan skæres keramiske fliser med en vinkelslibning
Typer af Udvendig Stucco
Typer af Tile Trim
Brusekabletter
Sådan holder du limt hårdttræ på stedet
Kwikset Dørlås Instruktioner
Måder at lægge flise på
Fremgangsmåde til opbygning af en rummur
Sådan Rengør Polyurethanskum Off Tooling
Sådan Strip Concrete Sealer
Sådan fjerner Vinyl Floor Squares
Sådan Fix Kitchen Wall Cabinets
Asbest tagdækning farer
Sådan Prime Over Wallpaper Lim
Sådan installeres en badeværelse ventilator fan
Omkostninger til et konventionelt bygget hjem Vs. en Eco Home
Forskel mellem isolationsrulle og batt