Sådan forbinder du Pex

Sådan forbinder du Pex 

1.

Slut PEX til PEX ved at placere en kobbercrimpring omkring et af rørene og indsætte en krympeformadapter i enden. Placer krystalringen halvvejs langs adapterens ribbeformede del. Placer PEX-krympningsværktøjet kæberne ret over ringen og klem håndtagene sammen. Gentag ved at forbinde det andet rør til den anden ende af adapteren.

2.

Brug den specielle go / no-go-måler til at kontrollere begge forbindelser. Hvis kortholderen passer snævert over krympe ringene og no-go-sporet ikke, lyder forbindelsen.

3.

Lav kompressionsforbindelser ved hjælp af PEX 3-dels fittings til Tilslut PEX rør til en manifold eller anden komponent. Skub messingmøtrikken på PEX med den gevindskårne del, der vender mod enden af ​​røret. Skub hylsteret over enden, og sæt adapterakslen i PEX. Træk møtrikken på manifolden og stram den.

4.

Komplet en push-fit-forbindelse ved først at lave en firkant, rent snit på enden af ​​slangen med et specielt designet PEX slibeskærer. Dette værktøj ligner et par beskæresaks. Indsæt en støttemuffe i den afskårne ende af PEX for at forhindre røret i at kollapse.

5.

Mål producentens anbefalede indsættelsesafstand fra slutningen af ​​PEX med en linjemærke. Markér med en fin filtpenn. Tag fat i PEX-pasformen med en hånd, og tryk den skærede og forstærkede ende af slangen ind i stikket, indtil den møder modstand. Kontrollér, at flangelinjerne op med pennen markerer PEX. Gentag med det andet stykke rør.

Gør ekspansionsforbindelser ved hjælp af et specialudvidelsesværktøj sammen med Pro-PEX-armaturer og PEX-en højkvalitets slange. En 1/2-tommers Pro-Pex-montering passer ikke ind i 1/2-tommers PEX-rør. For at opretholde den samme borediameter i hele leddet er en ekspansionsled nødvendig.

7. < / p>

Monter en Pro-PEX ekspanderingsring over enden af ​​slangen med enden af ​​ekspanderingsringen udragende 1/8 tommer ud for enden af ​​PEX-en højkvalitets slange. Skru det korrekte størrelsehoved på expander værktøj. Slid e den koniske ende af hovedet ind i slangen og bringe ekspanderens håndtag sammen. Gentag mellem fem og 15 gange, mens du drejer slangen på ekspansionshovedet.

8.

Fjern værktøjet og skub forsigtigt Pro-PEX-indgangen i slangen. PEX-en højkvalitets slange vil forsøge at krympe tilbage til sin oprindelige størrelse og danne en tryktæt tætning omkring Pro-PEX fitting.

Tips og advarsler

 • Hvis du installerer en manifold, skal du bruge blå PEX til koldtvandsanlæg og rød PEX til varmtvandsanlæg. Dette vil spare tid under senere vedligeholdelsesprocedurer.
 • Brug iltbarrieren PEX eller PEX-A-PEX ved tilslutning til udstyr, der indeholder jernholdigt (jernbaseret) metal for at forhindre materialet i at ruste.
 • li> Udsæt ikke PEX rør til sollys i længere tid. Slangen forringes, når den udsættes for UV-stråling. Siden indførelsen i det amerikanske VVS-marked i 1980'erne har tværbundet polyethylenrør (PEX) opnået bred accept som et levedygtigt alternativ til kobberrør. PEX har en lang levetid og høj temperatur og tryk ratings. PEX er fleksibel og modstår frysning. Slangen modstår også encrustation, hvilket eliminerer mineral- eller kalkopbygning. Fordi det kan installeres i lange kørsler og dreje 90 graders hjørner, kræver PEX installationer op til 50 procent færre beslag i forhold til stive rørinstallationer. Derudover er installationstiden reduceret, fordi PEX-armaturerne ikke kræver lodd eller lim.

  Anden Artikel

  Wall Anchor Typer
  Sådan Stain Beton Mursten
  DIY Tub Refinishing
  Sådan fastgøres Sheetrock til Gips
  Sådan installeres et badeværelse under vaskeskab
  Jensen Pejs Gel Brugsanvisning
  Sådan identificeres asbest i loftsfliser
  Tips til at tilføje en vaskeskive i dit hjem
  Sådan installeres skiferfliser over beton på en veranda
  Solar Power Education u0026 Training
  Sådan fjerner du en glasfiber badekar
  Sådan Wire en Loft Fan i et ældre hjem
  Sådan appliceres Formica og Laminat
  Typer af mursten murværk
  Sådan installeres Pergo Laminated Flooring
  Sådan keramiske fliser en trappe
  Sådan Stain Beton Cinderblock Walls
  Sådan installeres korkfliser
  Sådan installeres vægfliser i et badekar
  Sådan appliceres stucco over træ