LED-lyspære Vs. Glødelampe

LED-lyspære Vs. Glødelampe 

Effektivitet

LED'er er langt mere effektive end glødelamper. Meget lidt energi er nødvendig for at tænde en LED og næsten ingen energi går tabt for at varme. Glødepærer spilder derimod en stor del elektricitet ved at omdanne en del af energien til opvarmning. Denne spildte energi opvarmer et rum og skal kompenseres ved at afkøle rummet og lysarmaturet.

Effektivitet

LED-pærer har en højere effekt end glødepærer. Det betyder, at pærerne producerer mere lys pr. Energienhed. Imidlertid er antallet af lysdioder, der kræves for at svare til en glødelampe, høj (ca. 60 til 150, afhængigt af glødelampe sammenlignet). Dette skaber en udfordring at designe en LED-pære, der passer ind i en traditionel lysarmatur.

Levetid

Den gennemsnitlige LED-pære er designet til at vare 15-30 gange længere end traditionelle glødelamper. Dette giver LED den klare fordel, når der kræves en langvarig pære til vanskelige installationer eller områder, hvor ensartet belysning skal påberåbes for sikkerheden.

Varme

Meget af en glødelampe bruges energi er tabt for at varme, så varmeopbygning er et vigtigt spørgsmål ved bestemmelse af hvilken type pære der skal bruges. Selvom den gløde af en glødelampe kan være trøstende om vinteren, kan en LED-pære være mere passende i sommermånederne eller i varme klimaer.

Omkostninger

Den traditionelle glødelampe er meget billigere end en LED-pære. Masseproduktionen og den udbredt anvendelse af glødelamper har bragt prisen på en pære under en dollar. LED pære kan koste alt fra $60 til $150. Prisen er en af ​​glødelampens eneste fordele i forhold til LED-pærer, men forskellen er så stor, at glødepærer fortsat styrer markedet. LED-pæren er en relativt ny form for belysning, der har flere fordele i forhold til den traditionelle glødelampe. Der er dog også ulemper, som skal løses, før LED-pæren erstatter sin glødende modstykke som det mest populære lysprodukt på markedet. Selvom de to pære typer er meget forskellige, kan deres effektivitet, effektivitet, levetid, varme og omkostninger sammenlignes for at bestemme den bedste mulighed for dine belysningsbehov.

Anden Artikel

DIY Reparer et ridser på et trægulv
Sådan passer Bambus Gulvbelægning
Forskellige flanger
Sådan fjernes Windows Hardware
Liste over værktøjer til byggeri
Sådan repareres beton, der er regnet på
DIY Tile Cutter
Sådan installeres en badeværelse ventilator fan
Hvordan man designer en loft konvertering
Sådan hældes en betonplade til en stolpe
Idéer til en baggårdsdæk
Sådan isoleres dobbelt mursten
Sådan isoleres eksisterende slab
Sådan fjerner du plastskruer
Sådan fjerner du Lugt Lugt
Sådan installeres Cedarbeklædning
Sådan bruges Cirkeltænger
Værktøj til lægning af laminatgulve
CCD støvfjernelse
Sådan nedrives en countertop Backsplash