Hvad er lamineret tømmer?

Hvad er lamineret tømmer? 

Historie

Den første lim-laminerede træproduktion blev patenteret og kendt som 'Hetzer-systemet.' I 1893 blev den først brugt i Schweiz i opførelsen af ​​et auditorium. Teknologien blev bragt til USA, og flere virksomheder producerede lim-lamineret træ ved de senere 1930'ere. Anden Verdenskrig producerede et behov for laminerede tømmer til at spænde over lofter og tage i militære bygninger. Standarder for fremstilling af lamineret træ er udgivet af American National Standards Institute (ANSI / AITC A190.1-1992). Lim-lamineret træ er også kendt som 'glulam'.

Produktion

Lim-lamineret tømmer er lavet af mange mindre brædder. De mindre brædder er første ovn tørret og derefter endeforbundet for at gøre dem længere. Plader limes derefter og smøres sammen for at blive med i tykkere tømmer. Træer er fastspændt sammen under tryk og får lov til at tørre. Enkeltømmer kan være over 1100 fod i total længde. Efter limningen er kantene slibet eller skævt for at fjerne overskydende lim. Yderligere efterbehandling eller konserveringsbehandling kan også udføres.

Anvendes

Limlamineret tømmer bruges oftest til at spænde over store tage eller lofter. De bruges i gymnasier, lader, kommercielle bygninger og andre. Limlamineret tømmer bruges til konstruktion af broer, brugsstrukturer og hvaler. På grund af deres fleksibilitet i design anvendes limlaminerede tømmer i moderne arkitektur og forekommer i private boliger og kirker.

Grader

Lim-lamineret tømmer sorteres efter deres endelige udseende. Industrielle kvalitet anvendes, hvor tømmerene ikke ses eller hvor deres udseende er ubetydeligt. Arkitektskvalitet bruges, når udseende er vigtigere. Premium er forbeholdt de lim-laminerede tømmer med de færreste ufuldkommenheder. Træ til laminat vurderes også ud fra knudestørrelse pr. Brede bredde, med klasse L1, der tillader knuder 1/4 bredden af ​​brættet, L2 tillader knuder 1/3 bredden af ​​brættet, og L3 tillader knuder 1/2 bredden af bestyrelsen.

Fordele

Lim-lamineret tømmer kræver ikke gammelvoksende træer. Tømmer af næsten enhver størrelse kan laves af mindre brædder og mindre træer. Dette hjælper med at bevare skovressourcerne. Lim lamineret tømmer har samme styrke og egenskaber ved træet, som de blev fremstillet af. Lamineret tømmer er lavet af stykker tømmer, der er sandwichet og limet sammen. Lamineret tømmer kan skabe større tømmer fra mindre stykker. Lamineret tømmer kan også formes eller buede under fremstillingen for at give arkitektoniske former som buede lofter og buer. Lim-lamineret tømmer er blevet fremstillet så længe som 140 fod.

Anden Artikel

Sådan Remodel et luksuriøst køkken
Sådan hældes en betonplade til en stolpe
Sådan vælges den bedste type træ gulvbelægning
Idéer til Back Splash med Volga Blue Granite
Forskellige typer af stålstrukturer
Sådan installeres en Split Jamb Interior Door
Badeværelse Remodel Checkliste
Sådan bruges baseboard Trim
Træbearbejdende håndværktøj
Sådan installeres Hardie 4 'x8' Stucco Board Sheets
Sådan bruges en Pneumatic Floor Nailer
Sådan konverteres en garage til et studie
DIY: Rådgivning om lægning af linoleum
Sådan bruges en skrue pistol
Hvordan male en Trex Deck
Hvordan man opbygger dine egne trappestrenge
Hvordan man designer skabe
Sådan sættes stenfiner på en betonblok
Hårde Trægulvtyper
Glaseret vs uglaseret porcelæn flise