Hvad er tømmerbeklædning?

Hvad er tømmerbeklædning? 

Udvendig facade

Tømmerbeklædning danner bygningens ydre facade. Det fungerer som en regnskærmbeklædning, som er den ydre væg af en dobbeltvægskonstruktion. Indervæggen adskilles af et hulrum, som er godt ventileret, så enhver fugt, der trænger ind i beklædningen, bliver fordampet eller afløb. Denne beklædning anvendes på nye eller eksisterende bygninger som en anden hud af grunde som forbedring af bygningens æstetik, termiske egenskaber, miljøoplysninger, brugervenlighed og let konstruktion.

Byggeri

Beklædning er lagt i en Antal forskellige måder ifølge den æstetik, der kræves til bygningen. Pladerne er orienteret lodret, vandret eller diagonalt. Tynde træstykker kaldes flåder er fastgjort til indervæggen som støtte til beklædningen. Hvis den nødvendige beklædning er vandret, fastgøres bjælkerne lodret. Rummet mellem de ydre og indre vægge har isolering, en vandtæt membran og et ventilationshulrum. Tunge- og rille- og skibskoblinger anvendes til at passe sammen i brædderne. De er også åbne sammenføjede eller overlappede.

Typer af træ

Softwoods og hårdttræ anvendes som beklædningsmaterialer. Valget er afhængigt af budget, æstetik, vedligeholdelse, holdbarhed og tilgængelighed. Softwoods som europæisk redwood og europæisk hvidtræ og Pine er egnet til brug, når de er behandlet med konserveringsmidler. Softwoods som Western Red Cedar, European Larch og Douglas fir og hårdttræ såsom europæisk eg og sød kastanje anvendes uden yderligere behandling, når sapwood er fjernet fra dem.

Naturlig holdbarhedsklassifikation

Træ egnet til beklædning er klassificeret efter dets naturlige holdbarhed, som spænder fra meget holdbar til ikke holdbar. Træer som vestlig rød ceder fra Nordamerika og europæisk eg er klassificeret som holdbare. Det betyder, at levetiden for denne beklædning er mellem 15 og 25 år, hvorefter regelmæssig vedligeholdelse og udskiftning er påkrævet. Europæisk Lærk- og Douglasgran fra Nordamerika klassificeres som moderat holdbare, hvilket giver dem en levetid på 10 til 15 år.

Miljø

Tømmerbeklædning ses som et miljøvenligt materiale. Det er vigtigt at tage hensyn til hele livscyklusomkostningerne til miljøet, når man vælger træbeklædning. Faktorer, der har indvirkning på miljøet, er transportomkostninger, krævede konserveringsbehandlinger, vedligeholdelsesniveau, holdbarhed og tilgængelighed. Overvej altid lokalt tilgængelige muligheder først, og kilde tømmeret fra bæredygtigt forvaltede skove, der er certificeret af organisationer som Forest Stewardship Council. Tømmerbeklædning er en miljøvenlig metode, der bruges til at klæde bygninger. Plader eller planker af træ bruges til at danne udvendig af en bygning. Traditionelt var tømmerbeklædningen synonymt med landbrugsbygninger som lader og brugte ruhårede, ubehandlede træplanker som hovedbygningsmateriale. Med fremskridt inden for teknologi og design har denne beklædning udviklet sig til en sofistikeret mulighed. Det er nu et populært valg med arkitekter og bygherrer og bruges i vid udstrækning i bolig- og erhvervsbygninger.

Anden Artikel

Om Siding With Cedar Shingles
Porch Addition Idéer
Badeværelse Countertop Farver
Hvad er fordelene ved Low E Glass on Storm Windows?
Sådan installeres Strand Bamboo
Dør Trim Options
Instruktioner til fjernelse af keramiske fliser
Sådan laver du en Adobe Hut
Sådan tegner du en Splashback
Sådan installeres Rough-Cut Cedar Board u0026 amp; Batten Siding
Sådan Remodel Bath Tile
DIY Engineered Trægulv
Sådan Refinish Wood Interior Døre
Sådan monteres en Spice Rack på en væg
Sådan monteres vægbeslag
Hvordan man opbygger et hus i Texas
Udskiftning af en forhænget dør
Fjernelse af Bonded Asbest
Sådan indsættes en skorstensforing
Kraninspektionskontrol liste