Glaseret vs uglaseret porcelæn flise

Glaseret vs uglaseret porcelæn flise 

Porcelæn Oversigt

Porcelæn fliser er lavet af ler støv, der er blevet komprimeret under enormt pres. De komprimerede fliser brændes derefter til ekstremt høje temperaturer i en ovn. Resultatet er et holdbart materiale med lav vedligeholdelse med ekstremt lav vandabsorption. Porcelæn fliser er tilgængelige i størrelser fra 1 tommer op til 36 tommer firkantet og i en række farver, teksturer og størrelser.

Glaseret porcelæn oversigt

Glaseret porcelæn har samme lerlegeme som alle porcelænfliser har, men med en glasur eller farvet belægning på toppen. Porcelæn kan glaseres, før det fyres, eller for mere holdbarhed kan det glaseres efter en fyring, inden produktet fyres igen. Glaserede porcelænfliser er tilgængelige i teksturer og farver, der kan efterligne udseendet af stof, læder, keramik og sten og er velegnede til både gulv og væg.

Ulastet porcelænoversigt

Mange porcelænfliser er tilgængelige uglaserede, hvilket betyder Farven, du ser på overfladen af ​​flisen, er den samme farve, der går lige igennem flisens krop. Uglaserede porcelænfliser kan tekstureres til at ligne skifer, givet en skridsikker overflade, poleret til at ligne marmor eller venstre med en flad, mat finish. Uplastede porcelænfliser kan bruges på vægge og gulve og er ikke-porøse selv uden glasur på toppen.

Fordele og ulemper ved glaseret porcelæn

Glaseret porcelæn har flere fordele og ulemper ved uglaset porcelæn. Fordelene er flere farver, teksturer og stilarter at vælge imellem. Porcelæn kan glaseres i en enkelt farve eller flere farver, der overlapper hinanden til nyt, moderne udseende. En glaseret porcelænsflise kan have teksturer og farver, der ikke er tilgængelige i uglaserede fliser, hvilket kan forbedre udseendet af flisedesignet. Glasurgen på en porcelænsflise kan chip, som vil eksponere lerlegemet under flisen. Derudover er der ikke mulighed for at fremstille bulletosfliser eller kantfliser, men der kan ikke laves en klintflise fra feltpladen, da det ville være at fjerne glasuret fra flisens kant. Glaserede porcelænfliser kan også være dyrere end uglaseret på grund af de ekstra trin, der er taget i fremstillingen.

Fordele og ulemper ved uglaseret porcelæn

Uglaserede porcelænfliser har farve, der går lige gennem flisens krop. Dette betyder, at overfladen kan formales til en høj glans, fliset, skåret eller stødt uden at ændre flisens farve. Uglaserede porcelænfliser er derfor mere slidstærke og egnede til kommercielle anvendelser, selvom de ikke giver fordele i boligindstillinger. Farver og stilarter kan være mere begrænsede i en uglaset porcelænflise, da farver og teksturer er begrænset til dem, der kan produceres fra selve lerlegemet. Uglademede fliser er typisk billigere end glaserede porcelænfliser. Porcelænfliser er blandt de mest anvendte materialer til væg- og gulvbelægninger i dag. Porslinsfliser er mere holdbare end keramiske og helt ikke-porøse. Det er et godt valg for alle områder af hjemmet.

Ud over at være en holdbar løsning er porcelæn også en attraktiv. Porcelæn fliser er tilgængelige matte, tekstureret eller poleret, med eller uden glasur. Når du vælger en porcelæn flise, overveje dens anvendelse og dens stil at gøre det rigtige valg.

Anden Artikel

Instruktioner til lægning af laminatgulve
Fremgangsmåde til opbygning af en rummur
Sådan installeres offset diagonale fliser
Opbygning af en forbrændingspanel
Sådan opbygger du et indbygget underholdningscenter
Tagdækning Værktøj
Udvendige Vinyl Siding Farver
Sådan forsegles en flisebruser i hjørnerne
Hvordan man laver PVC udendørs møbel
Anvendes til Ladder Jacks
Sådan Skift Chuck på en Dewalt Drill
Remodeling u0026 Home Improvement Idéer
Badeværelset Redecorating Tips
VVS Inspektion Checkliste
Sådan opretter du en udvendig døråbning
Sådan vurderer stilladser
Sådan bruges en Drill Vice Press
Sådan installeres Engineered Floating Hardwood Floors
Sådan finder du pinde i en gipsvæg
Sådan Remodel et badeværelse med granit