Hvad er et California Split-Level Home?

Hvad er et California Split-Level Home? 

Definition

Et ægte Californisk splitterniveau hus består af tre eller fire niveauer af boligareal med gulvniveauet på en del af huset omkring halvvejs mellem gulv og loft på den anden halvdel af huset. Hoveddøren åbner typisk op til hovedniveauet, hvor man normalt finder en stue, spisestue og køkken. Det øverste niveau nås med en kort trappe og består af soveværelser og badeværelser. af trapper fra stueetagen finder man hule eller alrum og adgang til garagen, som ofte ligger på indkørslen. Nogle Californien splitter har et andet lavere niveau under den formelle stue.

Forskelle mellem California Split og Bi-Level Homes

Bi-niveau boliger er ofte kategoriseret som California splits. Californien split-level boliger har stue / spisestue / køkken områder på et separat niveau end soveværelserne og badeværelse eller hul og garage. I en traditionel to niveauer (i stedet for tre eller fire) med to korte trapper adskilt af en hoveddør foyer. En kort trappe fører op til øverste etage med stue, spisestue, køkken , soveværelser og badeværelser. En anden kort trappe fører til nedre etage, ofte delvis under jorden, der indeholder uformelle opholdsområder og garagen.

Fordele

Designet af delingsniveauet i Californien tilføjer dimension til et fladt parti. Da hovedetagen er omkring halvvejs over kælderen, kan Californien split niveauer rumme ujævn eller kuperet ejendom. Fordi hver etage har mindre kvadratmængder end en traditionel bungalow eller ranch, kan Californien delingsniveauer bygges på mindre stykker jord, hvilket reducerer boligomkostningerne. Gulvplanen for en California-splittelse kan også være til gavn for handicappede, da der er færre trin at klatre mellem niveauer. Da hule eller familierum er under klasse, er der et opholdsområde, der forbliver køligere under varmt vejr.

Tidlig historie

Arkitekt Frank Lloyd Wrights oprindelige 1920-tallet California delte fremhævede cement- og tekstilblokgulve og en åben etageplan, der fusionerede med terrænet. Halv etage opdelte de levende og private områder. Flere af Wrights tidlige Californiske splitniveauer omfatter Millard House i Pasadena og Freeman House med udsigt over Hollywood. Skønt Wrights hensigt var at gøre boliger mere overkommelige, var de tidlige Californiens delte boliger økonomisk uden for rækkevidde for de fleste familier. Efter anden verdenskrig var der et endnu større behov for at bygge boliger hurtigt og billigt til at håndtere den store tilstrømning af soldater tilbage fra krigen. Som svar på denne efterspørgsel udviklede arkitekt Bill Levitt bungalow-stilen hjem, karakteriseret ved et lille niveau, normalt omkring 600 til 1.000 kvadratmeter med en kælder eller kælder.

Stig i popularitet af California Splits

Begyndelsen i 1960'erne har dog ændret sig, og familierne blev større med flere børn. Boligejerne havde brug for flere soveværelser og ønskede et legerum til børnene. Familier ønskede et separat rum til at rumme det nyligt populære fjernsyn. Der var en efterspørgsel efter større men stadig overkommelige boliger. Da store partier var til en præmie og hævede omkostningerne ved at bygge hjemmet, var løsningen at 'hacksaw' det traditionelle ranchestil i midten. Garagen og være drooms blev hævet over niveau, mens den anden halvdel, med indgang, stue, spisestue og køkken, blev sænket og 'California split' blev født. Californiens splittelser nåede deres højde i popularitet i slutningen af ​​1960'erne til begyndelsen af ​​1970'erne og blev udødeliggjort med 'Brady Bunch' -huset, der var med i det populære tv-program.

Fremtid

Med velstanden fra 1980'erne og 1990'erne ændrede ønsker . Boligejerne ønskede slotte, der førte til stigningen af ​​'McMansions' med deres sprudlende kvadratmønstre. 'Midthallen koloniale' med dens centrum indgangshall og større gulve blev i mode. Men med stigende boligpriser ved århundredeskiftet blev nyere boliger koster uoverkommelige, hvilket fik mange boligkøbere til at se igen på de billigere pre-ejede boliger. Mange boligkøbere kunne lide den ældre charme i California-splittelserne og ønskede at leve i de mere modne, træforede kvarterer, hvor Californien splitter er mere almindelige. Synonymt med 1960'erne og 1970'erne er delingsniveauet i Californien en boligareal planlagt af tre niveauer. Nogle gange forvirret med 'bi-level' eller 'raised ranch,' Californien split-level boliger er mest almindelige i forstæder West Coast. Stilen blev skabt af arkitekten Frank Lloyd Wright i 1920'erne for at skabe en mere åben grundplan, mens man adskilt offentlige levende og private soveområder.

Anden Artikel

Sådan installeres en ekstern indgangsdør
Hvordan man laver et hovedgærde med hylder
Anvendelsen af ​​en luftbøjle
Sådan beregnes trappevinkler
Billige boligindstillinger
Køkkenlayoutværktøjer
Hvad bruges Wood Cedar Shingles til?
Hvordan opbygger jeg en bænk med en tykkelse planer?
Sådan installeres en glasfiber vægliner
Badeværelse Forbedring Idéer
Idéer til indbyggede køjesenge
Hvordan man går grøn med apparater
Typer af keramiske fliser installationer
Instruktioner for laserniveau
Sådan passer Vinyl Gulvfliser
Sådan installeres en krydsfinerplade
Sådan Cedar Shingle en tilføjelse til et hus
Hvordan man opbygger en soffit
Sådan Bygge Et Forfængelighed Base Skab
Sådan finder du et hus med postnummer