Træbearbejdende håndværktøj

Træbearbejdende håndværktøj  Som med ethvert erhverv bruger tømrere specifikke værktøjer til at få deres arbejde udført. Selvom mange træarbejdere gerne bruger elværktøjer på grund af deres hurtighed og effektivitet, foretrækker andre stadig at bruge de grundlæggende håndværktøjer. Dette gælder især for detaljeret arbejde og restaurering. Håndværktøj giver et niveau af kontrol vigtigt med delikat detaljeret arbejde. Ved genopretning er det antikke værk sommetider umuligt at opnå ved hjælp af elværktøjer.

Sager

Sager består af et serrated blad monteret på et håndtag. Ved at gnide bladet frem og tilbage over træet, giver saven en lige og præcis udskæring. Der findes flere slags sav og savklinger, der hver passer til et andet formål. Selvom der er undtagelser, er der generelt større tænder til blødere skov og omvendt.

Hammers

En hammer er en tung slående overflade monteret på et lige håndtag, der tjener som en håndtag. Brugeren svinger håndtaget og rammer et søm eller andet objekt med strejken. Den slående overflade giver vægt på blæset, mens håndtaget giver bedre gearing. Mange hammere er forsynet med en klo på bagsiden af ​​den slående overflade, der bruges til at spinde negle.

Skruetrækkere

Skruetrækkerens ende af en skruetrækker består af en metalstang med et spids monteret til skruenes hoved , stangen stang monteret i et træ eller plast håndtag for bedre greb. Skruetrækkere kommer i to grundlæggende typer, standard og Philips. En standard skruetrækker har en fladbladet spids, mens Philips-hovedet har en plusformet spids. For at bruge en skruetrækker skal du sætte spidsen ind i lundene i en skrues hoved. Drej med uret for at stramme skruen mod uret for at løsne det.

Klemmer

En klemme er et værktøj, der knuser to genstande, holder dem sammen, mens brugerne står fri for at anvende andre værktøjer. Klemmer kan være små enheder, der arbejder på forårshandling (som et tøjspids), op til store bænkmonterede snørebånd, der strammer på en skrue for at holde tunge genstande på plads.

Fastgørelseselementer

Grundlæggende træbearbejdning er for det meste videnskaben om at vedhæfte to eller flere træstykker. Med det formål arbejder træarbejdere med mange forskellige fastgørelsesanordninger. Negle, spidser af metal med fladt hoved er de mest almindelige snedkerne. Skruer giver tekstur og greb til det grundlæggende koncept af et søm og bruges til at fastgøre ting, der skal have vægt direkte mod fastgørelserne. Tømrere bruger også lim og andre klæbemidler, mange specielt formulerede til at klæbe godt til træ. For nogle arbejdspladser kører en tømrer en træpind gennem et hul for at forbinde to stykker tømmer.

Specialværktøj Værktøj

Mange snedkerarbejder kræver special til oler. En håndborer borer huller, mens en håndplaner barberer tømmer. Carving værktøjer og mejsler er til funktionelle riller eller dekorative rullearbejde. Der findes hundredvis af specialværktøj til træbearbejdning, hver med sin egen unikke niche i træbearbejdningsverdenen.

Anden Artikel

DIY Shower Liner Installation
Barn Building Ideas
Hvordan man laver cementtrapper udenfor
Typer af båndsagblad
Sådan Sheetrock rundt om en dørramme
Værktøjer til fremstilling af en dør
Sådan sættes et toilet på flise
Hvordan man laver nyt trægulv over gamle trægulve
Idéer til Refinishing Tile Floors
Sådan striber du maling ud af skabsdøre
Sådan fjerner du grout fra skiferfliser
Sådan bruges en statisk momentmåler
Sådan tilføjes fliser til køkkenbordene
Udvendige Vinyl Siding Farver
Sådan udskiftes et stykke sidespor på et hus
Sådan genskabes Formica bordplader
Sådan installeres Cedarbeklædning
Hvordan man opbygger et victoriansk badeværelse design
Sådan identificerer du asbestpladefliser
Sådan installeres White u0026 Stained Trim Wood Work