Tagbygningskomponenter

Tagbygningskomponenter  Komponenter anvendt i tagkonstruktion skal opfylde krævende standarder. Organisationer som American Society for Testing and Materials (ASTM) og International Organization for Standardization (ISO) specificerer og offentliggør standarderne. Under alt andet er tagrammen den komponent, som understøtter alle andre tagkomponenter.

Ramme

Almindelig tagramme anvender bjælker eller trusser. Trusser er den hurtigste og enkleste måde at lægge et tag på. ankommer nummereret og mærket for at vise, hvor det går. En truss engineering dokument forklarer, hvordan man forbinder trusser til bygningen, hvordan man forstærker dem og hvordan man forbinder dem med hinanden, hvis det er nødvendigt for bestemte tagstile. indrammet med trusser har halvgabletter, endejakker, der skal hænge ud fra de vigtigste fulde gavlbøjler, bæltebøjle, der anvendes i bygningens midten. Trussens bundstykke, bundkorden, tjener som enten en loftbøjle, eller den kan formes til at fungere som et gulvbjælke for at rumme værelser på loftet.

Ramme med bjælker når trusser vil ikke fungere eller spærre er mere omkostningseffektive Størrelsen af ​​spærre ved deres spændvidde og de forventede levende og døde belastninger. Levende belastninger omfatter vind og sne, mens døde belastninger er de andre tagkomponenter, som spærrene understøtter. De fleste byggekoder kræver, at træbjælker skal være høj kvalitet med minimal knob og mere kernetræ, så de forbliver stabile og stærke. Rafters løber fra bygningens sidevæg til højderammen, toppen af ​​taget, på hældte tage. På flade tage og tagstænger går bjælker fra sidevæg til sidevæg. Rafters kan have kravebånd, der løber fra en tømmerstang på den ene side af bygningen til en tæppe, der ligger modsat den på den anden side af bygningen.

Tæppe

Almindelig beklædning er u0026 # xBD; -inch eller 5/8 -inch krydsfiner eller orienteret strand bord (OSB). Beklædningen fastgøres på toppen af ​​trusser eller spærre og danner tagets hud. Der er specifikationer, der beskriver, hvordan kappen er fastgjort. Hver efterfølgende række skal være forskudt i forhold til det foregående, så der ikke er sømme, der løber fra ende til ende på spærre eller trusser. De fleste byggekoder kræver også metalklip, der anvendes mellem arkene på deres vandrette mellempunkter. Beklædningen er dækket af et lag af tagfilt, tjærepapir eller anden type vejrbestandig barriere.

Dækker

Dækket er den øverste del af et tag. Den mest populære for pitched tage er helvedesild. Hængsler er lavet af glasfiber med asfalt og mineralske belægninger og kommer i mange kvaliteter, nogle endda op til 40 år. Metal tagdækning er en anden form for tagfinish, der er ekstremt holdbar. Den kommer nu i mange farver. Fladt tag bygger normalt på et opbygget system af asfalt, tjærepapir og grus med spindeltype materiale, der bruges til at dække kanalarbejde og området mellem tagkanten og bygningens sidevæg.

Anden Artikel

Sådan installeres en laminatgulve trappe
Asfaltmalingsideer
Sådan laver du en Adobe Hut
Husholdningsmåleværktøjer
DIY Bamboo Gulv Installation
Sådan appliceres trægulve til beton
Sådan finder du et hus med postnummer
Sådan limes en solid bambusgulv
Sådan skærer motorsagbladene med hånden
Hvad er en Gable Dormer?
Tilskud til restaurering af historiske hjem
Badeværelse kabinet ideer
Ontario Government Renovation Grants
Hvordan male over gamle paneler
Tips til Mortising en erstatningsdør
Sådan finder du en god snedker
Titanium Cutting Tools
Hvad er fordelene ved kork gulvbelægning?
Gamle Typer Asbest Siding
Hvordan male en Trex Deck