Sådan vælges en bordblade

Sådan vælges en bordblade 

1.

Skær paneler og plader i længderetningen med et rip blad. Dette blad har et relativt lavt antal tænder, normalt 20 til 24 og nogle gange så mange som 30. Toppen af ​​tænderne er firkantede, og mågerne (hakket foran tanden) er dybe. Et knivblad har en aggressiv krogvinkel, som er vinklen mellem bladets spids og en lodret linie gennem tandens laveste punkt. Disse tænder læner sig fremad, (eller har en positiv vinkel) så meget som 20 grader. Et knivblad skærer aggressivt, fjerner meget materiale og efterlader en hård finish på den skårne overflade.

2.

Kryds over kornet med en kniv udstyret med flere tænder , normalt 60 til 80. En klinge har en mindre aggressiv krogvinkel, hvilket giver en langsommere tilspænding, flere snit pr. sekund og en glattere snitlinie. Toppen af ​​hver tand er formet i en vinkel til vandret, skiftevis mellem en venstre hånd og en højrehåndet hældning eller skråning mellem hver tand. Dette resulterer i mindre rive af træfibre og bidrager til en glat snitlinie. Den tekniske betegnelse for dette tanddesign er alternativt topskråning (ATB).

3.

Alternativ mellem ripping og krydsning ved hjælp af et kombinationsblad designet til begge typer skær. Dette er et bekvemt blad at forlade på en bordsave, hvis du udfører en blanding mellem ripskæringer og krydsskæringer. En kombinationsklinge vil dog ikke rive så hurtigt som et dedikeret ripblad eller skære så glat som et dedikeret krydsblad - men det sparer tid, der udfører hyppige bladskift.

4. < / p>

Skær melamin, laminat, såsom bordplader og krydsfiner med glat udsnit og minimal udklipning ved hjælp af et specialblad, kendt som enten en krydsfiner eller et laminatblad. Disse blade ligner krydsblad, idet de har et stort antal tænder, som regel starter ved 80. De har også et alternativt topskæringsdesign, men deres krogvinkel er konservativ, der varierer mellem nul og fem grader. De har også en mindre måle, der hjælper med at reducere chip-out.

5.

Køb tynde skæreblad for at fremskynde skæring og forlænge levetiden på din bordsagemotor. Tynde skæreblade fjerner mindre materiale, skærer hurtigere og bruger mindre strøm end en fuld skovl blad. De skærer også på dine savsmuldsopsamlings- og bortskaffelseskrav.

6.

Brug de ekstra penge ved at investere i god kvalitet y wolframkarbid tipped blade. Tungstencarbidblade varer mange gange længere end stålblade, sætter mindre belastning på bordets savmotor og producerer et bedre kvalitetsbeslag --- og sparer penge i det lange løb.

7.

Brug et billig offerstålblad, når der skæres tvivlsomt tømmer, der kan indeholde negle, skruer eller andet metalaffald.

Når du vælger det rigtige savblad til jobbet, har du først og fremmest at definere, hvilken slags arbejde bladet skal bruges til. Vil du bruge den til at rippe brede brædder i smalle brædder, tværsnit på tværs af kornet eller en kombination af begge? Vil du være ved at skære krydsfiner eller melamin? At besvare disse spørgsmål vil tage dig en lang vej mod at vælge det rigtige blad. Håndtering af tekniske termer som skovl, krogvinkler, måldybde og ekspansionsspor vil først forveksles, men når du ved hvad det betyder, bliver det lettere at vælge det rigtige blad.

Anden Artikel

Sådan installeres en betonbord
Hvordan man maler udvendigt hus Trim
Sådan oprettes en svalehale
Sådan installeres en skrue på en tubudløber
Hvordan man opbygger et trægulv
Sådan fjerner du gammel hardware
Sådan overgår du en trægulv spline
Granit Tile vs Slab
Sådan fjerner du en Moen Brusekran
DIY cykel opbevaring rack
Niveau Måleværktøjer
Bygning en skorsten til en brændeovn
Typer af Udvendig Trim
DIY Betonform frigivelse
Sådan bruges byggemateriale
Asfaltmalingsideer
Sådan installeres trægulv med negle eller hæfteklammer
Laying Keramisk Tile
Travertin Vs. Granit bordplader
Mobile Home Parks nær Gainesville, Texas