Plast limetyper

Plast limetyper  Når du arbejder med plastmaterialer som håndværk eller reparation af materialer, er det vigtigt at vælge den rigtige lim. På grund af sminke af plast samt hvor glat og hårdt det fleste plast normalt er, vil mange typer lim ikke klæbe korrekt på en plastoverflade. Der er et par specifikke limtyper at overveje, der vil give det bedste resultat til limning af plastmaterialer.

Epoxy

Epoxylim er et højstyrkeklæbemiddel, der typisk kommer i to separate beholdere og blandes sammen lige før brug. Epoxy er både ekstremt stærk og holdbar og bruges som sådan i industrielle projekter som bil- eller flyproduktion. Hvis du arbejder med tung plast eller store stykker, der kan se alvorlig udendørs slitage, så er epoxy det bedste spil. Limet producerer ikke kun et utrolig stærkt bind, men det er også vandtæt og modstandsdygtigt over for varme og kemikalier. skal passe på, når du bruger epoxy, da det vil kræve, at du blander de to dele sammen grundigt, og brug derefter det resulterende klæbemiddel ret hurtigt, før det begynder at sætte og blive klæbrig.

Cyanoacrylat

Cyanoacrylat henvises ofte til som 'superlim' på grund af dens utrolige stærke klæbende effekt på de fleste overflader. Fordelen ved denne type lim på plast er, at der kun kræves en lille mængde for at skabe en varig obligation, hvilket betyder, at små projekter, der involverer plast, kan opnås relativt hurtigt og billigt. Cyanoacrylat er et universalt klæbemiddel, så du også finder det en nyttig løsning til limning af forskellige ikke-plastmaterialer på en plastoverflade. Denne lim er meget hurtigtørrende og bruges bedst til små limningsområder snarere end større plastplader, hvilket ville være meget bedre egnet til epoxy. Men hvis du arbejder med forskellige typer plast sammen med andre materialer og aren, er du sikker på, hvilken lim du vil sætte dig af, chancerne er, at cyanoacrylat er universelt nok til at få jobbet gjort.

Hot-Melt

Hot -Melt lim bruges almindeligt i små hjem projekter og håndværk projekter på grund af sin let at finde og billig karakter. Denne limtype benævnes sædvanligvis 'hot lim' og kommer i forformede pinde, der føres gennem en varm limpistol. På samme måde som lodning en ledning smelter limklæbet inde i pistolen og udleveres gennem spidsen som en smeltet limvæske, som derefter kan påføres på en plastoverflade. Når plasten er bundet sammen med limen, begynder den at tørre, hvilket skaber en stærk og holdbar permanent obligation. Fordi limen er så varm, når den sættes i sin smeltede tilstand, smelter den også delvist plastik, hvilket i det væsentlige skaber et solidt stykke en gang tørt. Som cyanoacrylat passer denne lim bedst til små plastiske bindingsprojekter eller til glattere overflader, der kan ikke låne sig godt til standard lim.

Anden Artikel

Sådan Fabricate en granit bordplade
Karakteristik af Lyptus Trægulv
Hvordan man opbygger en indendørs golfkørsel
Sådan installeres Hexagon Tile
Sådan isoleres en kælderen glød
Sådan installeres en Vinyl Tile Foor
Sådan tegner du en Mosaic Backsplash
Installation og finish af hårde trægulve
Hvordan man opbygger et udvendigt trægulv
Sådan tegner du et bruserhjørne
DIY Isolerende et loft
Sådan skæres træstøbning til et loft
Sådan Boxes et vindue
Sådan Cedar Shingle en tilføjelse til et hus
Sådan Bend Aluminium på en sidesporbremse
Bygning en skorsten til en brændeovn
Sådan isoleres en plade
Kælderen Remodel Checklist
Hvordan man opbygger et væg akvarium
Grundlæggende håndværktøj til hjemreparationer