Typer af energibesparende lyspærer

Typer af energibesparende lyspærer  Pærer er en af ​​de mest almindelige enheder, der bruger elektricitet i et hjem. Mens en enkelt pære ikke bruger meget energi, kan boliger have flere pærer i hvert rum. Standardpærer, kaldet glødelamper, producerer lys ved opvarmning af en wolframfilament, indtil den lyser. Denne proces er ikke energieffektiv, da meget energi bliver til varme i stedet for lys. Energieffektive pærer kan bruge en større del af den el, de tegner for at producere lys.

Kompaktlysstoflamper

Kompaktlysstoflampe eller CFL'er er den mest almindelige type energibesparende pære at erstatte standard pærer. CFL'er producerer lys ved at bruge elektricitet til at spytte en gas inde i en rørformet pære, der igen forårsager en belægning på pæren for at gløde og udstråle lys. At producere lys på denne måde genererer langt mindre varme end det der genereres af en standard pære, hvilket betyder mindre energi spildes. CFL'er koster typisk mere end standardpærer, men de kan også vare meget længere, fordi opvarmning og afkøling af standardpærer eroderer deres wolframfilamenter, hvilket i sidste ende får dem til at brænde ud. En af ulemperne ved CFL er, at gassen i pærerne kan indeholde spor af kviksølv.

LED-pærer

Lysdiodepærer eller LED'er er en type lille pære, der traditionelt anvendes i elektronik og jul lys. LED-teknologi kan bruges til at producere pærer, der fungerer på samme måde som standardpærer ved at gruppere flere små lysdioder i en enkelt, større pære. På samme måde som CFL'er kan LED-pærer være dyre, men har længere levetid end standardpærer og bruger elektricitet meget mere effektivt og producerer meget lidt varme.

Halogenpærer

Halogenpærer producerer lys ved hjælp af en wolframfilament, der ligner en normal pære, men filamentet er omgivet af en gas, der gør det muligt at vare længere. Ifølge California Energy Commission blev halogenlamper engang betragtet som fremtidens belysning, da de bruger op til 20 procent mindre energi end standard glødelamper, men de er langt mindre energieffektive end CFL'er og brænder varmere end andre typer af pærer.

Anden Artikel

Sådan erstattes ansigtet af et bad forfængelighed
Sådan bryder du et beton hegn
Sådan installeres en 3 Piece Tub Surround
Hvordan man opbygger opbevaring i et garageloft
Sådan udskiftes en lys boks i et gipsloft
Typer af skruer og deres anvendelser
Sådan installeres jern jernbaner på uden for cement trin
Sådan installeres metal døre
Tile Countertop Options
Sådan fjerner du beton på værktøjer
Sådan installeres franske afløb i kælderen
Badeværelse Remodel Checkliste
Spånplade Vs. Træ
Ny Konstruktion Rengøring Checkliste
Oprindelse af håndværker stil hjem
Sådan tegner du et badeværelse hjørne
DIY: Porch Ceiling
Tub Rengøringsværktøjer
Stil af Udvendig Trim
Sådan fastgøres et træloft