Forskellige flanger

Forskellige flanger  Flanger kan have mange former: de kan være styrker ribben, som en I-stråles flange eller guider, som en togs flange. En af de vigtigste anvendelser af ordet 'flange' refererer til dens brug i VVS som et middel til at forbinde rør, ventiler eller pumper. Flanges er typisk fastgjort til rørsystemer med bolte, ved lodning eller gennem en kombination af de to teknikker.

Svejsestang

Svejsestangen, også kendt som en svejsepind, består af en ringform, der spænder ind i en fremspringende læbe. Denne læbe passer hele vejen rundt om et rørs ydre omkreds, fastgjort ved svejsning. Røret og flangen har samme indre diameter, hvilket hjælper med at reducere eventuel turbulens eller erosion i rørledningen.

Slip-on

Slipflangen, som navnet antyder, 'slipses' over røret som en ring på en finger. Den er tykkeste omkring sit inderste punkt, hvor den er filetsvejset til røret. En filet-svejsning er ca. trekantet vedhæftning, der knytter sig til to overflader, der mødes i en ret vinkel. En fordel ved glideflangen er den relative brugervenlighed og anvendelse.

Gitteret

En gevindflange ligner glideflangen i sin generelle form. Som navnet antyder, har en gevindflange imidlertid gevind langs sin indvendige kant, hvor den møder rørene. Fordi denne type flange anbringes ved hjælp af gevindskæring, behøver du ikke at svejses til røret. Mindre robust end andre svejsede typer flanger, den gevindskårne flange fungerer bedst til lavtryksapplikationer.

Blind

En blindflange 'blanker ud' et rør, som det også kaldes en blindeflange. Du kan let skelne en blindflange fra de andre typer, da formens form ligner en afdækning eller låg, en solid skive med let hævede kanter til at svejses rundt om rørets omkreds.

Lap Joint

En lap joint flange er 'rumpesvejset' til røret, hvilket betyder at i stedet for at anbringe en lidt større flange omkring rørets omkreds, er de to elementer sluttet sammen til ende. Det fungerer bedst i lavtryksapplikationer og har en fordel at være lette at justere .

Socket Weld

En soksvetsflange har et indvendigt hul, der trækkes med en diameter på den ene side og en anden på den anden side, som gør det muligt at fastgøre partiet rundt om rørets yderste omkreds, hvor det er svejset. Flangen fortsætter derefter flush med rørets indvendige diameter, hvilket tillader fri strømning uden friktion eller turbulens.

Anden Artikel

Hvordan genanvendes polystyren?
Sådan tilføjes et vinduessted til et hus
Sådan fjernes klæbende gulvfliser
Hvordan man designer et tag truss
Sådan tegner du en Mosaic Backsplash
Installation af køkkenbordene
IBC Midlertidige Bygningskrav
De billigste måder at opbygge en skur på
Sådan Skift Chuck på en Dewalt Drill
Badeværelset Redecorating Tips
Hvordan man laver konstrueret løvtræ
Offentlige tilskud til solinstallationer
At lave konkrete hegnindlæg
Sådan installeres trægulv med negle eller hæfteklammer
Sådan installeres Vinyl Baseboard Trim
DIY Betonform frigivelse
DIY Betonpolering
Sådan påføres Vinyl Stick Fliser
Hvad er et stol-højde toilet?
Hvordan male træ til at ligne granit bordplader