Spånplade Vs. Træ

Spånplade Vs. Træ 

Karakteristika

Spånplade er mere effektiv til den grundlæggende indvendige konstruktion af skabe. Spånpladens dimensioner er krævende, og et plade af spånplader er normalt næsten perfekt firkantet og kommer i en hvilken som helst tykkelse. Træ kan variere i tykkelse og er ikke altid firkantet. Spånplader er også fri for hule pletter og revner og sprækker, der er almindelige for træ.

Træfordele

Træ er langt bedre end spånplader til skabsdøre og ansigtsrammer, hvor skønhed alene er den afgørende faktor. Spånplade har ingen korn. Træ har al karakter og styrke af kornmønstre og vækstringe og åbne træporer, der absorberer plet. Træ kan fremstilles til støbning eller trimning, mens spånplader kun er begrænset til byggemateriale. Pund for pund, træ er stærkere end spånplade.

Spånpladefordele

Manglen på korn i spånplader er dog ikke noget dårligt. På grund af denne faktor kan partikelplader skæres fra hvilken som helst retning og således udnytte hele pladen. Ægte trækorn løber i en retning, hvilket gør det vanskeligt at udnytte hele træet, da kornmønstre vundet ikke altid matcher, medmindre de er skåret sammen. Spånpladeskraber kan alle udnyttes blandet, matchet og pieced sammen. < h2> Fugtighedskonsekvenser Det store problem med partikelplader er dets sårbarhed mod fugt. På grund af en minimal eksponering kan partikelplader saks, svulme eller tabe greb på skruer og negle. Træ kan også blive påvirket af fugt men kan stå op til vand langt bedre end spånplader.

Omkostninger

Den afgørende faktor mellem spånplader og træ er omkostninger. En 48-tommers-96-tommers-3-4-tommers stykke spånplader koster omkring $18, i forhold til 2010. Et tilsvarende træ svarer til ca. $90 eller derover afhængigt af træarten. Ved opbygningen af ​​et normalt hus kan der anvendes hundrede plader af spånplader. Til sammenligning kan kun kabinettet døre, ansigtsrammer og støbning er lavet af træ. Spånplade er lavet af fine træpartikler blandet med en harpiks og komprimeret til plader. Det er meget konsistent, perfekt fladt og skåret nemt. Ægte træ består af forbindende fibre. Disse fibre giver det styrke og skønhed. Spånplader bruges i byggebranchen, mens ægte træ bruges til træbearbejdningsprodukter. De kan erstattes af hinanden, men det er bedst at holde sig til hver enkeltes tilsigtede brug.

Anden Artikel

Idéer til en udvendig forreste indgang på et Ranch Style House
Sådan udskiftes badekar
Forseglet Grout Tile Vs. Uforseglet Grouted Tile
Sådan remodeles en mantel
Hvordan man laver travertin gulvfliser
Sådan passer Cedar Shingles
Instruktioner til fjernelse af keramiske fliser
Sådan installeres Cedar Shake Shingles på et tag
Sådan opsættes en sprøjtepistol
Sådan forbinder du kobberrør til stålrør
Stil af Udvendig Trim
Sådan installeres Beadboard Panel over flise
Typer af lagskruer
Hvordan man designer et betongulv
Sammenlign køkken kabinet mærker
Betonformel
Garage Floor Refinishing u0026 Protecting
Sådan påføres Vinyl Gulvbelægning
Hvordan man opbygger en handicapbruser
Hvordan man laver gulvlaminatgulv