Hus Design Krav

Hus Design Krav  For at udforme et hus effektivt skal du matche husets rum med sine formål. Husets grundlæggende formål er at spise, sove, bruge toilettet og bade. Det har også udvidede formål som at slappe af, underholde, forfølge hobbyer og endda arbejde. Brug planlægningsfasen til at fastlægge husets krav til alle disse anvendelser.

Rumbrug

Brug af et rum bestemmer designkravene. Et rum til madlavning skal være placeret, hvor det giver mening funktionelt. Som et rum, der bruges, når folk er vågen, ligger det tæt på andre områder, folk bruger, mens de er våde, i stedet for midt i en klynge af soveværelser. Ligeledes stiller hobbyrumskrav dem tæt på brugsområder, så der er klar adgang til disse forsyningsvirksomheder, så de fjernes fra spise-, sove- og madlavningsområder.

Vinduer og vinduesdøre opfylder nogle belysningskrav til forskellige rum. Leveområder bruger store vinduer med henblik på smuk udsigt, mens badeværelser bruger privatlivets vinduer eller standardvinduer i højder, der giver både privatliv og lys.

Dimensioner

Størrelseskravene i forskellige rum i huse vedrører aktiviteterne og forventes Antal personer, der vil bruge dem på én gang. Soveværelse størrelse krav er betydeligt mindre end opholdsrum og familieværelser. Badeværelse størrelse krav tager deres cue fra inventar planlagt for dem og de rum, der er bag væggene omkring dem. Hjemmebiograferne kræver plads og plads til mange, og garager kræver nok plads til ikke kun køretøjerne, men også til andre anvendelser, såsom lager- og landskabsværktøjer og forsyninger.

Atmosfære

Hvert rum har 'følelses' krav. Brug farver og belysning til at formidle disse følelser. Soveværelser kræver en følelse af søvn, så de reagerer bedre på blues, greener og kølige farver. Rød stimulerer appetitten, så den passer godt i spisestuer og morgenmadskrog. Badeværelser passer med blues og hvide.

Hver type rum har sine egne lyskrav. Blød, justerbar belysning serverer spisestuer, mens lyse, barske belysning fungerer godt til garager. Køkkener har brug for belysning, der er nyttig såvel som stemningsindstilling. Da de fungerer som husets ild, skal køkkenet føles varmt og indbydende, men med særlig vægt på arbejdsbelysning. Indbygning, spor og undertællerbelysning kan opfylde begge krav.

Utility

Hvert rum i et hus har brugskrav. Det mest almindelige er for el. Kravene til elektricitet er normalt større i lokaler hvor mange elektriske genstande anvendes. Hjemmebiografer, stuer og familierum har rigelige afsætningsmuligheder til den elektronik der bruges der. Køkkener har også brug for velplanlagt udløbsafstand. Kabel, CAT 5 eller netværksforbindelser og telefonforbindelser er andre brugskrav til huse.

Anden Artikel

Sådan installeres Beadboard Panel over flise
Gør det selv konkrete gangbroer
Gulvbelægning Gulvbelægning
Typer af Wood Trim u0026 amp; støbning
Garage Floor Refinishing u0026 Protecting
Power Woodcarving Slibeværktøj
Formålet med et Silt Fence
Sådan installeres en 3 Piece Tub Surround
Hvordan man laver travertinfliser
Sådan udskiftes en lys boks i et gipsloft
Hvordan man opbygger dine egne trappestrenge
Sådan installeres træ køkkenskabe
Badeværelset Redecorating Tips
Bygning en skorsten til en brændeovn
DIY Commercial Flooring
Hvordan man laver laminerede gulve
Lydisoleringstips
Trim Installation Tips
Sådan påføres Vinyl Tile Over Ceramic Tile
Sådan skæres Clay Roof Tiles