HVAC Duct Shaping Tools

HVAC Duct Shaping Tools  I moderne opvarmning, ventilation og klimaanlæg (HVAC) anvendes kanaler til at transportere luft gennem en anlæg. Optimal kanalarbejde skal give termisk komfort, samtidig med at indendørs luftkvalitet opretholdes. Kanaler kan fremstilles af en række forskellige materialer, men er oftest fremstillet af metalplader. Forisolerede luftkanaler kan let formes og formes til de nødvendige dimensioner, og det meste arbejde kan gøres på stedet.

Rullformningsmaskine

Tyndplademetal kan manipuleres ved hjælp af en rulleformemaskine. Disse maskiner bruger tryk for jævnt at bøje metal til den ønskede form. Rullformning er ideel til rørfabrikation og har den ekstra fordel at styrke materialet ved hjælp af belastningshærdning.

Trykbremse

Bremsevormning bruges til hurtigt og effektivt at bøje plademetal. En bremsepresse har en dyse til en bestemt formningsoperation og udøver stort tryk for at manipulere metal til den ønskede form. En polygonal kanalform kan hurtigt fremstilles med enkle bøjninger fra en V-die.

Beading Machine

Ductwork kan forstærkes ved at rulle metalet indvendigt i enderne og skabe en læbe eller perle. En brugerdefineret rulledannende maskine kan bruges til at oprette en indre rulle, eller en pressebremse kan bøje kanten for at gøre en enkel fold. Beading forhindrer kanalafsnit fra bøjning eller bøjning, og afrundede rør forbindes via en rullet søm. De korte kanter af rektangulær kanal foldes tilbage for at skabe en glideskinne eller U-kanal. To kanalsektioner kan kobles ordentligt ved at skubbe et drev over U-kanalen.

Kanalsnitter

En kanalsnitter er et specialværktøj til piercing og ripping af metalplader. Formet som en skruetrækker har en skærekniv en lille skåret kniv, der hurtigt kan rives gennem metal. Kanalslibere kan scribe linjer og forstørre udluftningshuller.

Offset Duct Stretcher

En kanalbøjle er et justerbart værktøj designet til at hjælpe drive cleat installation. En kanalbøjle har to hjul, der glider ind i U-kanalerne skabt af rektangulære kanaler. Strenderen justerer kanalerne fra to kanalsektioner, hvilket letter installationen af ​​en sammenføjningsklemme.

Ball-Peen Hammer

En maskinførers hammer er et hæfteværktøj til ethvert HVAC-projekt. Hammere bruges ofte til at anvende kraft, der er nødvendigt for at lukke sømme, hulhuller og skåret med kanalslibere.

Punchværktøjer, hakkere, krympere, seamere og snips

Mens de fleste metalkanaler er præfabrikerede, er håndværktøj til forskellige metalarbejder stadig Ekstremt nyttigt til brugerdefineret installation og modifikation. Punchværktøjer er skarpe metalstænger, der bruges til at gennembore metal, hvilket giver et hul til bolt. Skruer skaber V-formede skær, krympere fold metal i brugerdefinerede former, seamers forstyrrer metal i tætte fittings og metalskår skære glatte kurver og lige kanter.

Fællesforseglingsforbindelser

For at skabe et energieffektivt HVAC-system skal led og sømme lukkes tæt. Mastic er en klæbemiddel, der bruges til permanent tætning af leddene; den kan påføres med en pensel , trowel eller caulking pistol. Fiberglass forstærkning membran tape bruges ofte til at pakke leddene før påføring mastic.

Anden Artikel

Sådan køber du en kommode
Idéer til en udvendig forreste indgang på et Ranch Style House
Sådan laver du en garagehylde
Sådan rammer du en mur med en dørklap
Sådan Glaze Hvide Køkkenskabe
Idéer til Refinishing Tile Floors
Billige Gulvværktøj
Hvad er et rødt og grønt tagsikkerhedssystem til stilladser?
De billigste måder at opbygge en skur på
Stone Tile Ulemper
Sådan limes tæppe til træ
Sådan Stain Beton Cinderblock Walls
Sådan Fix Kitchen Wall Cabinets
Sådan fjerner du en Moen Brusekran
Hvad er fordelene ved træskruer?
Udvendige Vinyl Siding Farver
Sådan sættes Keramisk Tile på Luan
Køkken Idéer: Fuldt vægskabe og et indbygget skrivebord
Laying Keramisk Tile
Fjernelse af graffiti maling