Hvordan installerer du en indvendig trædør?

Hvordan installerer du en indvendig trædør? 

1.

Sørg for, at dørens bredde er 4 mm mindre end åbningens bredde, hvilket giver 2 mm afstand på begge sider. Mål åbningens højde med et stål målebånd og træk 8 mm. Dette vil være den færdige højde af den trimmede dør. Dette tillader 2 mm clearance på toppen og 6 mm clearance langs bunden. Fabriksbyggede døre kræver trimning langs bunden for at imødekomme både top clearance og tilstrækkelig lavere clearance for en række gulvbelægninger, såsom gulvtæpper, fliser eller trægulve.

p> Placer den tomme dør på et par bukke. Marker den færdige højde skærelinje på begge sider af dørbunden med en blyant. Læg en lige kant op med de to mærker og træk en linje på tværs af dørens bredde.

3.

Brug en håndholdt cirkelsav til at trimme bunden af ​​døren langs nedre kant af snitlinjen. Klem en lige længde af maskinplanet to-fire på døren med en G-klemme på begge sider for at fungere som et hegn til saven; Dette sikrer en præcisionskæring. Glat klippeoverfladen med 180-sandpapir indpakket omkring en slibeklod.

4.

Placer to trækile, 8 cm lange og 8 mm tykke i den stumpende ende indeni døråbning. Placer dem om en hånds bredde fra hver dørklap. Løft døren ind i åbningen ved hjælp af en ven og stå den på kilerne. Skub døren ind mod de vertikale stop på jamben, skylles med åbningen. < /p>

5.

Tryk kilerne ind med en hammer, indtil der er en lige 6 mm mellemrum mellem gulvet og bunden af ​​døren. Kontrollér at du har en 2 mm mellemrum på begge sider og på toppen af ​​døren.

Bestem i hvilken side af døren at passe hængslerne med døråbningen indad. Hvis døråbningen er i en hjørne skal døren være flush med den tilstødende væg i åben stilling. Hvis døren åbner i midten af ​​rummet, skal du sætte hængslerne på din højre side, når du kommer ind i rummet.

7 .

Læg døren tilbage på bøllerne med den foreslåede hængselside øverst. Markér to pletter på dørenes kant 15 cm fra toppen og bunden med en blyant. Brug en tømrerens firkant og en blyant for at tegne hængselslinjerne over døren. Disse linjer markerer de øverste og nederste kanter af de monterede hængsler.

8.

Åbn topdørhængslet og læg den øverste kant mod markeringen med hængselskruen flush langs døren overflade. Kontroller justeringen med snedkerens firkant. Brug en fint spidsblyant til at markere hængslets overflade. Gentag med det nedre hængsel.

9.

Behærk det markerede hængsel rabat omhyggeligt med en skarp 18 mm mejsel. Lav tynde barberingsknip og hold testen tilpasning hængslet. Når hængslet passer flush og endog med dørkantens overflade, skal du kontrollere, at hængselrabatten er bred nok til at tillade hængselsknappen at passe tæt på døren uden huller. Åbn hængslet og kontroller justeringen med tømrerens firkant, inden der sættes i nogen skruer. Gentag med det nederste hængsel.

10.

Bor et enkelt hængselspilhul med en trådløs boremaskine / skruetrækker udstyret med en selvcentrerende hængselsboring Vix bit. Monter en skruetrækkerbit ind i borekronen og skru det øverste hængsel tæt på plads med en af ​​skruerne, der følger med hængslerne. Placer tømrerens firkant på kanten af ​​døren, så den øverste overflade linjer op med bunden af ​​det åbne hængsel. Hvis der er det mindste mellemrum, skal du forsigtigt trykke på hængslets hjørner på en eller anden måde, indtil det passer perfekt. Bor pilothullerne og skru resten af ​​hængslet fast på plads. Gentag med det andet hængsel.

Manøvrer døren på plads med din venes hjælp, så hængselskruerne på den halvåbnede dør fløjter med døren Jamb. Åbn hængslerne fladt mod jamben. Placer kiler under døren og løft den ved at trykke på kilerne med en hammer, indtil du har en jævn 6 mm mellemrum under døren. Marker hængselskitserne som før, og læg døren på igen bøjlerne. Gentag mejeprocessen på dørkarmen ved hjælp af et ekstra dørhængsel for at teste pasningen og justeringen.

12.

Indsæt døren halvt åben med din ven Hjælp. Wedge det op og sætte hængslerne i deres respektive rabatter. Dobbeltkig på gulvgabets ensartethed og tilpasningen af ​​hængselknoglerne. Bor et enkelt pilothul i toppen af ​​hvert hængsel med den selvcentrerende hængselsboring Vix bit og fastgør døren fast med en skrue i hvert hængsel. Drej døren ind i en række halvåbninger for at sikre, at den holder sin position. Åbn og luk døren et par gange for at kontrollere, om den passer korrekt. Juster ved at trykke på den indre eller ydre kile, hvis det er nødvendigt. Bor de resterende pilothuller og skru hængslerne ordentligt på plads. Døren er klar til dørknaphardware, der skal monteres.

Tips og advarsler

 • Køb en dør, der har været fabriksboret for at acceptere dørhåndtaget og latch hardware.
 • Brug altid sikkerhedsbriller og støvmaske, når du bruger elværktøj.
 • Foretag aldrig mejselstykker med punktet på mejren vendt mod nogen del af din krop, fingre eller hænder.
 • Brug arbejdsmandens handsker ved håndtering af mejsel.
 • Nogle DIY husejere vil hellere ansætte en professionel snedker for at installere en dør end risiko for at tackle jobbet selv. De er bange for at ende op med en dør, der stikker, springer et hul i gulvtæppet eller lukker af sig selv. Vær opmærksom på sådanne detaljer som at købe den korrekte dørbredde og have alle de relevante værktøjer og hardware til rådighed, hvilket gør hængning af en indvendig trædør en relativt simpel opgave.

  Anden Artikel

  Trim Installation Tips
  Tips om fliserne
  Sådan Skift Chuck på en Dewalt Drill
  Badeværelse remodel designe ideer
  Hvad er melamintømmer?
  Sådan installeres hårdttræ gulvbelægninger
  De billigste måder at opbygge en skur på
  Sådan installeres laminatark over eksisterende bordplade
  Sådan installeres en skrue på en tubudløber
  Sådan Stick Fliser til Træ
  Oplysninger om lydisolering
  Hvilken farveprop skal jeg bruge med Carrara Tile Floors i badeværelset?
  Instruktioner for laserniveau
  Sådan installeres Hardwood Trim
  Sådan tegner du en Mosaic Backsplash
  Sådan installeres Outdoor Patio Tile
  Sådan finder du fugtindholdet i træ
  Poleret Betong Gulv Ulemper
  Instruktioner til installation af trægulve
  Sådan sættes en fuld slab Granit Backsplash