Hvad er melamintømmer?

Hvad er melamintømmer? 

Melamin Timber

Melamin er blevet det almindeligt anvendte navn for et fremstillet tømmerprodukt. Produktet er en kerne af spånplader eller MDF (medium-density fiberboard), der har papir bundet til en eller begge sider med en melaminharpiks. Papiret, der bruges til at belægge kernen, bestemmer farven på det færdige produkt, og selvom det oftest ses i tømmerhaven i hvid, er det lavet i en lang række farver og trækorn til at emulere solidt tømmer.

Valg en kerne for melamintømmer

Den type projekt, du bygger med melamintømmer, bestemmer hvilken kerne du skal vælge. Både spånplader og MDF er skabt ved at blande affaldsprodukt med et klæbemiddel og derefter trykke blandingen i arkform. Spånplader er lavet af større trækorn og er særligt modtagelige for hævelse og forvridning fra fugt. De større korn holder ikke fastgørelsesanordninger godt og har tendens til at rive ud, når de skæres.

MDF, der anvendes som kerne, er tyngre af de to på grund af de finere korn af træ, der anvendes, og densiteten af ​​det resulterende ark . Det er mindre påvirket af fugt, men det er ikke vandtæt. MDF er også mindre tilbøjelig til at rive ud på grund af dets fine korn. Dette betyder, at udskæringerne er renere, og at det let kan formales for at skabe forskellige kantformer.

Formning af melamintømmer

Den melaminharpiks, der bruges til at binde den dekorative belægning til kernen, danner en hård beskyttende overflade, der er ideel til de færdige produkter. Den samme hårde overflade skaber et problem for træbearbejderen i skære- og formningsoperationer. Det er yderst modtageligt at skære ved skæret, som udviser kernetræet. Håndværkerne skal bruge et fint krydsfinerblad og forebyggende foranstaltninger som f.eks. Tapning af linjen for at minimere dette problem.

Vedligeholdelse af melamintømmer

Når der anvendes møbler eller frysere, er melamintømmer populært hos forbrugerne. Det opretholdes med husholdningsartikler og fordi det ikke er solidt tømmer, behøver brugeren ikke at bekymre sig om splinter eller revner i træet. Så længe advarslerne mod eksponering for fugt følges, er træet meget stabilt og langvarigt.

Formaldehydfare

Nogle af de ureaharpikser, der bruges til at binde MDF-kernen i melamintømmer, indeholder formaldehyd. Mens spormængderne frigivet fra skoven over tid er generelt uskadelige, kan folk, der er meget følsomme over for dette kemikalie, ikke have melamin tømmer, der anvendes i deres indvendige rum. Nye former for urinstofklæbemidler fremstilles uden formaldehyd, men er mindre tilgængelige. De samme møbler eller skabsdesign kan fremstilles af massivt tømmer og derefter males eller olieres for at undgå eksponering. Melamin tømmer er et ark tømmer produkt, der bruges til skabe og møbler. Den glatte overflade og hulfri kerne gør det til et ideelt materiale valg for budgetbevidste bygherrer og producenter. De mange farver og trækorn, der er tilgængelige i melamintømmer, gør det populært blandt designere og bygherrer.

Anden Artikel

Sådan køber du Energy Star Bathroom Vanity Lighting
Tømrerværktøj
Sådan fjernes klæbende gulvfliser
Den bedste jord til komprimering
Skære- og poleringsværktøjer til granit
Sådan skæres Clay Roof Tiles
Trappe Rail krav
Fjernelse af klæbemiddel fra vinylflise
Sådan Lay Laminite Gulvbelægning
Badeværelse remodel designe ideer
Køkken Idéer: Fuldt vægskabe og et indbygget skrivebord
Husholdningsmåleværktøjer
Sådan repareres køkkenlaminat
Sådan genoplives et Clawfoot Tub
Trex fordele og ulemper
Sådan renoveres Formica bordplader
Hvordan man opbygger en handicapbruser
Hvordan man laver elektriske skøn for byggeri
Ny teknologi til huse
Typer af Drill Chucks