Oplysninger om lydisolering

Oplysninger om lydisolering 

Støjreduktion og -absorption

De to største bekymringer i lydisolering er reduktion og absorption af lyd inden for et lukket rum såvel som de områder, der omgiver dette rum. Støjreduktion henviser til energien af ​​lydbølgerne, som bevæger sig gennem et rums luftrum, og lydabsorption henviser til effekten af ​​gentagne lyde, såsom ekkoer og efterklang og resonation og refleksion af lydbølger. Faktorer, der bruges til at måle disse aspekter, omfatter støjdæmpning, hvilket er reduktionen af ​​lydbølgernes tryk (målt i decibel) og støjreduktionskoefficienten, hvilket er lydisoleringsmaterialets evne til at absorbere frekvenser (udtrykt i frekvensresponser ).

Typer af lydisoleringsmaterialer

Der anvendes flere typer lydisoleringsprodukter til byggeri af bygninger. Vinylbarrierer bruges ofte til at reducere luftbårne lydbølger i både indvendige og ydre og installeres normalt i væghuller, lofter og andre områder af fanget luft. Skumceller anvendes også til lydisolering, enten ved at bruge skummåtter eller sprøjtede og blæste typer. Akustiske fliser bruges også i lofter og omkring maskiner til at reducere lyden.

Konstruktionsteknikker til lydisolering

Måden, som en bygning er konstrueret på, har meget at gøre med, hvordan lydbølger opfører sig. I mange tilfælde bruges dobbeltvægskonstruktion til at reducere lyden, der rejser mellem værelser betydeligt. Staggerede wall studs er også en effektiv metode til at skabe mindre lommer med luft, hvor lydbølgerne kan forklare. Inkluderingen af ​​lydisolerede døre og dobbeltruderede vinduer er almindelige i fabrikker, skoler og optagestudier, hvor der især ønskes støjreduktion.

Lydisolering i hjem

Grundlæggende lydisolering i et hjem opnås ved at forsegle huller og huller der skabes under opførelsen. VVS-rør, elektriske ledninger og luftkanaler skal ledes gennem vægge, lofter og gulve, og disse indføringspunkter isoleres ved hjælp af kalk- eller skumforseglingsmiddel. Isoleringsmaterialer som glasfiberbatterier og ekspanderende sprøjteskum er nyttige, når de placeres mellem rammebelægninger (vægtapper og gulv- og loftbjælker) for at reducere lydbølger, der rejser gennem hjemmet.

Lydtransmissionsfaktorer

Lydisolering er designet til at kontrollere, hvordan lydbølger påvirker en bygning og dens beboere. Lydoverførsel er en faktor i byggekoder, og de to typer ratingsystemer, der anvendes, er lydoverføringsklasse (STC) og slagisoleringsklasse (IIC). STC ratings er generelt baseret på lyd skabt af tale, og en STC rating på 50 anses for at være gennemsnit for lydisoleringsmaterialer. IIC-klassifikationer dækker mange andre typer støjkilder, som f.eks. Smækkede døre, fodtrafik og andre slagtyper. Den internationale bygningskode kræver mindst 50 rating i begge tilfælde. Lydisolering er indarbejdet i mange konstruktionsplaner, enten for at reducere ekstreme støj i et industrielt miljø eller i boliger, kontorer og især bygninger, som vil blive brugt til musikoptagelse, medieudsendelse eller andre kommercielle formål, der kræver lydisolering.

Anden Artikel

Hvad er et rødt og grønt tagsikkerhedssystem til stilladser?
Trykbehandlingen af ​​træ
Sådan finder du badeværelse opbevaring
Sådan oprettes en svalehale
Sådan beregnes hvor meget et fotovoltaisk system producerer
Trim Installation Tips
Liste over værktøjer til byggeri
Telefoninstallations- og reparationsværktøjer
Tips til Mortising en erstatningsdør
Beton u0026 Husreparation
Sådan ændrer du en kranelygte
Bygningsidéer til en 10-12 lagerplads
Sådan udskiftes badekar
American Standard Toilet Lækage Reparation
Sådan installeres Vinyl Baseboard Trim
Sådan Skift Chuck på en Dewalt Drill
Sådan genoplives et Clawfoot Tub
Solenergi u0026 Arkitektur
Sådan tegner du en dampbad
Sådan fjernes ark linoleum