Trykbehandlingen af ​​træ

Trykbehandlingen af ​​træ 

Definition

Trykbehandlende træ er processen med at erstatte vandet i træfiber med et kemikalie, som holder fiberens generelle form, men vil ikke fordampe, opløses, ekspandere ved frysning eller flytte overhovedet. gør træet stift, men beskytter det mod splittelse og forvridning, der kan opstå over tid, da grønt træ falder. Tømmeret er anbragt i et særligt kammer fyldt med de anvendte kemikalier, og så bruges en stor mængde tryk til at tvinge løsningen dybt ind i skoven.

Typer

Mange former for kemiske forbindelser anvendes i trykbehandlingsprocessen. Vandbårne konserveringsmidler bruger typisk en slags giftigt mineral, der beskytter træ mod bug og svamp, såsom kobber eller arsen. Creosot bruges også, men kun i tungt tømmer, der anvendes til søjler eller, mest almindeligt jernbanespor. Oliebaseret trykbehandling bruger naphthenat- og pentachlorphenol-kombinationer til at bevare træet uden at ændre dens form.

Retention

Retention refererer hvor meget af det konserverende kemikalie forbliver i skoven, efter at det er blevet behandlet og tørret. Denne måling er angivet i vægt og oftest udtrykt i PCF eller pund pr. Kubikmeter. Typisk varierer disse målinger fra 0,10 pcf til de lettere vandbårne konserveringsmidler til 0,40 pcf til tungere olie konserveringsmidler.

Fordele

Trykbehandling kan gøre træet stærkere, mere slidstærkt og modstandsdygtigt overfor et stort antal maladier, især korrosion og angreb af svampe. Tungt behandlet træ vil stort set være uigennemtrængeligt for vand, endda kraftigt saltvand. Mens træet bliver tungere end det tidligere var, er der mindre chance for, at træet knækker eller bøjer.

Overvejelser

Nogle mennesker kan ikke lide at behandle træ på grund af de syntetiske kemikalier, som det udsætter det omgivende miljø for. Der er flere miljøvenlige behandlinger til rådighed, der bruger mindre skadelige mineraler til processen, men disse har tendens til ikke at vare så længe og kan være dyrere. Træ behandles for at beskytte det mod udendørs elementer. Trykbehandling er en af ​​de mest grundige behandlinger, og det ændrer fibrene gennem træet. Trykbehandlet træ anvendes typisk i udendørs konstruktion, hvor konstant vejrændringer vil være et problem, og træet skal være så grundigt beskyttet som muligt. Der er flere metoder til at presse behandling af træ, der afviger mest i de forbindelser, der anvendes under processen.

Anden Artikel

Hvordan man borer et hul gennem en asfalt-indkøringsflade
Tømrerværktøj
Typer af vinduer til et trærammehus
Sådan Lay Laminite Gulvbelægning
Badeværelset Redecorating Tips
Sådan erstatter du brusebad
Kælder Opbevaringsrum Idéer
Sådan fjerner du gammel hardware
Sådan fjernes ark linoleum
Sådan installeres en laminatgulve trappe
De billigste måder at opbygge en skur på
Sådan installeres Vinyl Baseboard Trim
Sådan ændrer du en kranelygte
Rør Threader Instruktioner
Køkken Idéer: Fuldt vægskabe og et indbygget skrivebord
Elværktøj til nedrivningsarbejde
Sådan Rens Grout Haze fra glaserede fliser
Sådan fremstilles Trim Molding
Hvordan virker en nul clearing pejs arbejde?
Ideer til en to-bil garage