Sådan udskiftes badekar

Sådan udskiftes badekar 

Planlæg hele jobbet

1.

Beregn omkostninger, tid og forberedelse for hele jobbet. Giv dig god tid, hvis væggene og rørene kræver fjernelse. Reparation og maling af væggen kan tage mange dage.

2.

Lav målinger af dit gamle badekar, herunder åbningen det passer ind. Nøjagtige målinger er særligt vigtige for et badekar, der er mellem vægge.

3.

Kontrollér dine bygningskoder, da dette er et større renoveringsprojekt, der omfatter forsynings- og afløbsrør. Nogle bygningslove kræver ingen tilladelse, så længe der ikke skal installeres noget nyt VVS.

Fjernelse af det gamle badekar

1.

Sluk hovedledningen vandforsyning til dit hus. Få adgang til bagudsmuren af ​​karetudgangen for at nå VVS. Der vil være enten en gipsplank eller et adgangspanel, der skal fjernes for at udsætte rørene. Afbryd koldt vand og varmtvandsrør, der arbejder tilbage til forsyningsledningen. Fjern kravehåndtagene og vandtuden.

2.

Afbryd karbadafløbet med en stor justerbar skruenøgle eller kanallås. Tag afløbsslangen ud, som frigør afløbsrøret under den. Fjern glidemøtrikken, der forbinder overløbsrøret med afløbsrøret.

3.

Skær væggen omkring karret med en hammer og mejsel, op til 4 tommer højde (omtrent bredden af en standard størrelse flise) fra karbadfælgen. Beskyt dig mod flyvematerialer ved at bære handsker og beskyttelsesbriller. Ved at trykke på en enkelt række er det tilstrækkeligt, hvis din væg er dækket af fliser.

4.

Løsn skruerne omkring karret ved hjælp af en boremaskine. Fjern de fastgørelsesdele, der holder karret på plads på ledgerstrimlerne. Ledgerstrimlerne er vandrette trærammer, der løber langs karens kant. De gamle fastgørelsesanordninger kan smides væk, da dit nye badekar vil omfatte nye.

5.

Beskyt den ubeskyttede væg og gulv i nærheden af ​​karret med skrot. Skub forsigtigt karret væk fra væggen ved hjælp af en pry bar.

6.

Flyt karret langsomt væk fra væggen med en hjælper. Gå tilbage til trin 1 i dette afsnit, hvis du mødes modstand.

7.

Kontrollér gulvbrættet, som karret sidder på; Det kan være nødvendigt at reparere vandskader. Kontakt din nye fabrikant for at finde ud af, om karret har brug for en skumseng til at sidde på.

Installation af det nye badekar

1.

Placer den nye badekar med en hjælper ind i den oprindelige åbning. Juster drænings- og forsyningsledningerne forsigtigt. Rørpositionerne skal matche, hvis det nye karbad er omkring samme størrelse som det gamle. Ellers skal rørene tilpasses til badekaret.

2.

Sæt torpederniveauet langs karmenfeltet. Læg plastikskiver på undersiden af ​​karbadbunden for at niveauere det. Tilsæt flere plastikskiver, indtil karret holder op med at gynge. Klip karret til ledger strimler ved hjælp af tilsluttede fastgørelsesdele til fabrikanten.

3.

Påfør rørleggerens kitt til afløbsflangen, inden den sidder i afløbsåbningen på karbadbunden. Tør overskydende kittet af og lad det tørre. Stram filterhætten på aftapningen. Juster afløbsledningen fra drænet til overløbspladen ved at dreje skruen på løftestangen. Sørg for, at aftapningsstoppet er trykt ind i afløbsrøret. Tilslut dræningssystemet og vandledningerne igen. Tæt de manlige rørtråde med fælles forbindelse. Skru på håndtagene og installer vandtuden.

4.

Døm, om du skal patch den skårne væg eller installer en ny. Væggen skal enten være helt til gulvet eller direkte over fælgen, afhængigt af størrelsen af ​​det nye kar. Sand væggen efter patching eller installation. Mal eller fliser væggen for at fuldføre dette trin.

5.

Tænd hovedvandsventilen. Påfør caulk, hvor gulv og væg møder karret. Lad caulk tørre i mindst 24 timer. Næste dag, test for lækager ved at fylde karret med vand. Sprøjt lidt vand over caulk. Caulk bør ikke knække, når vandet holdes. Recaulk-område, hvor der er opdaget lækage, og genprøve det.

6.

Luk adgangspanelet, eller luk det kappede gipsvæg med vandfast gipsplade på bagerste væg tud. Marker adgangsområdet på gipsplade til reference, hvis der er brug for et nyt VVS-arbejde.

Tips og advarsler

 • Der er to typer karbadinstallation. Den første slags er et karbad monteret mellem vægge og den anden slags er et fritstående kar. Med det fritstående badekar er alt, hvad du skal gøre, afbryd rørene og løft karret ud. For et karbad, der er anbragt mellem vægge, skal du have adgang til VVS'en bag væggene.
 • Brug silikontakning, der er specielt designet til badeværelser for at forhindre gulvbelægning eller vægskader fra vandudslip.
 • Badekaret er et paradis for afslapning. Før eller senere kan du beslutte at erstatte dit slidte kar eller skifte det til et større og dybere badekar. Udskiftning af badekaret tager meget tid, noget snedkeri færdigheder og VVS viden. Det er bestemt ikke en mand job, så få en ven eller to hjælpe dig med dette besværlige projekt.

  Anden Artikel

  Hvordan man laver nyt trægulv over gamle trægulve
  Hvordan virker en nul clearing pejs arbejde?
  Sådan installeres en badekarplade
  Ny teknologi til huse
  Telefoninstallations- og reparationsværktøjer
  Sådan limes tæppe til træ
  Hvordan man laver en dørknap
  Hvad er fordelene ved træskruer?
  Trappe Rail krav
  Stålrammeværktøjer
  Lydisoleringstips
  Sådan fjerner du lim på Formica
  Tilskud til løsning af historiske boliger
  Hvordan man laver konstrueret løvtræ
  Instruktioner til at opbygge Haveskure
  Sådan Stick Fliser til Træ
  Sådan konverteres en garage til et studie
  Flise Gulvkantning
  Sådan installeres brusebadets vægpaneler
  Sådan fjerner du gammel hardware