Fotografiet pleje og vedligeholdelse

Fotografiet pleje og vedligeholdelseFå dine fotos udviklet tager et par dage , men når man er udleveret en konvolut fuld af minder , du indse, det var værd at vente på. Men nu da du har dem , du ønsker at åbne kuverten , og start sigtning gennem fotografierne her og nu . Men du bør modstå fristelsen , fordi de kunne få snavset eller beskadiget , inden du overhovedet kommer hjem . I stedet vente, indtil du er parat til at mærke og organisere dem

Mærkning og Organisering

Det første du skal gøre , når du modtager dine billeder er mærket dem med navnene på de personer i dem , og med den dato, hvor fotografiet blev taget . Charlene Filipiak af Ancestry. com anbefaler at bruge en arkiveringsformål pen , fordi det ikke vil forårsage nogen skade på fotografiet , og vil ikke falme over tid . Hvis du ikke ønsker at købe en arkivering pen , skal du bruge en permanent markør med en filt spids .

Når billederne er mærket , bør de anbringes i en opbevaringsboks eller foto album , der både er syre-og lignin -fri . ImperfectWomen. com erklærer syre og lignin at være svorne fjender af dine fotografier . Begge kan bidrage til en utilsigtet forringelse af dine fotografier . Brug etiketterne på bagsiden til at hjælpe dig med at oprette et system af organisation , såsom at sætte dem i rækkefølge efter dato .

Langtidspleje

Den Nebraska State Historical Society anbefaler lagring fotografier på et sted , der ikke modtager direkte sollys eller erfaring pludselige ændringer i temperatur og fugtighed . Dette betyder at undgå vindueskarme , kviste og kældre . Dine fotografier vil blive bedre i stand til at modstå tidens tand i et skyggefuldt sted i et rum , som du bruger ofte .

På et tidspunkt , skal du muligvis at fjerne billeder fra albums for at have kopier foretaget eller at tjekke etiketten efter et navn eller en dato . Men , hver gang du håndterer fotografier , er du udsætter dem for snavs og olie på hænderne . Overdreven håndtering kan føre til snavset eller nedbrudt fotografier . Det er bedst at undgå unødig rørende at beskytte dine fotografier .

Vedligeholdelse

Selv hvis du er forsigtig med dine fotografier , lejlighedsvis fingeraftryk eller snavs plamage er uundgåelig . " Real Simple " magasin anbefaler rengøring af de nævnte beskidte billeder med fugtig vådservietter . Men hvis dit billede er ældre , såsom et foto taget før farve var en mulighed , vil du ønsker at bruge et produkt kaldet Fotografisk Emulsion Cleaner , eller PEC -12 . PEC -12 er ikke billigt , koster mellem $ 15 og $ 25 for 4 ounce ( fra 2009 ) , men det vil aldrig skade dit fotografi .

Hvis dit billede er falmet med tiden , eller bliver ridset eller kopieret , er det bedst at finde en professionel i dit område , som har specialiseret sig i foto restaurering . En professionel vil have den rette uddannelse, værktøj og software til at gøre din forvitret og slidt fotografi ligne nyt igen . Hvis du er bekymret for at udlevere dine dyrebare foto til en fremmed , så spørg rundt for anbefalinger og vær ikke bange for at bede om at se eksempler på det arbejde , som billedet restaurering kunstneren har gjort . Ofte kunstnere holde en portefølje på hånden for potentielle kunder til at læse , inden der træffes en afgørelse .

Anden Artikel

  • septisk lagunen vedligeholdelse
  • lav vedligeholdelse sidespor typer
  • kedel reparation og vedligeholdelse
  • sol batteri vedligeholdelse
  • stengulvet vedligeholdelse
  • hvordan man laver en skridsikker taburet
  • Fotografiet pleje og vedligeholdelse
  •